Kefalonia & Zakynthos


 • Over twee unieke Ionische eilanden fietsen: Kefalonia en Zakynthos

  Een bijzondere rondreis voor ervaren fietsers over twee unieke Ionische eilanden. Uw rondreis begint op het bloemeneiland Kefalonia, waar u de mooiste dagtochten fietst langs prachtige zandstranden en idyllische havenplaatsjes. Bezoek het bekende Mirthos Beach en daal af in de grotten van Melissani en Drongarati. Op Kefalonia heeft het toerisme nog niet zijn intrede gedaan. Dit is te merken aan het authentieke karakter van het eiland en vooral aan het weinige verkeer op de goed onderhouden wegen. Tijdens uw vakantie vaart u vanuit Pessada in 1 uur naar Agios Nikolaos, de noordpunt van het kleinere eiland Zakynthos. Ook op dit eiland fietst u door een enorme verscheidenheid aan natuur. U fietst vanuit een rustig gelegden verblijf een aantal door ons geselecteerde dagtochten. Geniet van het uitzichtpunt op Shipwreck Bay en bezoek de Blue Caves. Tijdens de Kefalonia & Zakynthos rondreis verblijft u in twee appartementen en uw lichte bagage kunt u zelf meenemen in comfortabele fietstassen. De dagtochten variëren van 20 tot 70 km en u fietst tijdens de rondreis op een sportieve hybridefiets. Voor de Kefalonia & Zakynthos rondreis zijn er geen e-bikes beschikbaar.

  • Ontmoet de reuze schildpadden in de haven van Argostoli
  • Fiets naar de Orthodoxe kloosters en de mysterieuze grotten
  • Bezoek het betoverde Navagio Bay (Shipwreck Bay) op Zakynthos
  • Drink een frappé in een van de schilderachtige dorpjes

  11, 12 en 15-daags arrangement

  U verblijft op Kefalonia in het dorpje Mousata. De veerboot naar Zakynthos vertrekt vanuit Pessada en is op 6 km van uw verblijf gelegen. Op Zakynthos verblijft u in het havendorpje Agios Nikolaos, gelegen in het niet-toeristische noorden van het eiland. U kunt kiezen tussen een verblijf met of zonder ontbijt. Voor de overtocht naar Zakynthos kunt u met lichte bepakking in fietstassen reizen. Uw koffer blijft in Mousata.

  De onderstaande verdeling van de overnachtingen is flexibel naar gelang de beschikbaarheid.

  • 11 daags  
   • 4 nachten Kefalonia – Mousata
   • 4 nachten Zakynthos – Agios Nikolaos
   • 2 nacht Kefalonia – Mousata
  • 12 daags  
   • 5 nachten Kefalonia – Mousata
   • 4 nachten Zakynthos – Agios Nikolaos
   • 2 nacht Kefalonia – Mousata
  • 15 daags  
   • 6 nachten Kefalonia – Mousata
   • 5 nachten Zakynthos – Agios Nikolaos
   • 3 nacht Kefalonia – Mousata


  Inbegrepen servicepakket per boeking

  • Retourtransfer luchthaven Kefalonia
  • Welkomstdrankje
  • 1 kaart van Kefalonia & Zakynthos
  • Infomap met fietsrouten
  • Reisgids “Ontdek Kefalonia & Ithaka”
  • Instellen huurfiets
  • 2 waterflessen (bidons)
  • Fietstassen op bagagedrager (max 10 kg bagage)
  • NL-fietsservice tijdens pech onderweg


  Niet inbegrepen

  • Entreekaartjes
  • Tickets veerboten

 • Fietsroute over Kefalonia en Zakynthos

  De onderstaande 12-daagse fietsvakantie is een voorbeeld: u bent helemaal vrij in de verdeling van inspanning en ontspanning. Wij adviseren u graag ter plaatse over alternatieve fietsrouten en de bezienswaardigheden op Kefalonia & Zakynthos. U kunt ook kiezen voor een 11 of 15-daagse fietsvakantie.

  Dag 1
  Aankomst op Kefalonia

  U vliegt naar Kefalonia. U wordt door ons van het vliegveld opgehaald en naar uw verblijf gebracht. Na het welkomstdrankje wordt uw huurfiets uitgereikt in de fietswerkplaats en naar uw wensen afgesteld. Als u in de ochtend aankomt kunt u de omgeving alvast verkennen of uitrusten bij het zwembad.

  Dag 2
  Dagtocht 1 (25 km)

  Tijdens uw eerste fietstocht kunt u aan uw fiets wennen en het zonnige klimaat. Een korte route heeft de Burcht van Agios Georgios als reisdoel. Het is het grootste bolwerk in de Ionische Zee en ooit woonden er meer dan 15.000 mensen. Het ligt op de top van een 322 m hoge kegelvormige heuvel en is een prachtig uitzichtpunt. Naast de burcht zijn en aantal mooie terrasjes gelegen. Uw fietstocht gaat door naar het nabijgelegen klooster van Agios Andreas, waar u in het religieus museum eeuwenoude fresco’s en iconen kunt bewonderen.

  Dag 3
  Dagtocht 2 (41 km)

  Uw eerste stop is bij het dorpje Mazarakata, waar u een complex van in rotsen uitgehakte graven (1100 v.Chr.) kunt bezichtigen. U volgt de slingerweg door het kleurrijke dorpje Kourkoumelata tot aan het strand van Lassi. De kustweg leidt tot aan het centrale plein van Argostoli. In Argostoli kunt u prima winkelen of genieten op een terras aan één van de pleinen of de boulevard. De kans is groot dat u in de ochtend schildpadden zult aantreffen bij de vissersboten aan de kade. De route loopt verder naar de vuurtoren van Argostoli. Op de terugweg komt u langs Byrons Rock, de favoriete plek van de Britse dichter Lord Byron, die lange tijd op Kefalonia verbleef en die in de 19e eeuw meevocht in de strijd om Griekenland te bevrijden van de Turkse overheersing.

  Dag 4
  Dagtocht 3 (35 km/65 km)

  Vandaag fietst u in oostelijke richting naar Poros. Deze route is vrij gemakkelijk omdat u fietst over een panoramaweg met een mooi uitzicht richting buureiland Zakynthos. Bij het dorpje Pastra daalt u af naar de kust. U fietst door een gebied waar nog huizen te zien zijn van voor de grote aardbeving van 1953. Bij de kust aangekomen kunt u kiezen om de kust te volgen naar de stranden van het badplaatsje Skala, waar u ook de mozaïekvloeren van een voormalige Romeinse Villa kunt bezichtigen. De korte route brengt u naar het pittoreske vissersdorpje Katelios waar u een bezoek kunt brengen aan het schildpadden informatiecentrum.

  Dag 5
  Dagtocht 4 (48 km)

  Op het programma staat één van de mooiste dagtochten op Kefalonia. U neemt de korte fietsroute naar Argostoli om vervolgens via de stenen Drapanos-brug het zuidelijke deel van de Baai van Argostoli, het natuurgebied Koutafos, te doorkruisen. U fietst in noordelijke richting langs de Baai van Argostoli voor een tocht naar Lixouri, gelegen op het schiereiland Paliki. Lixouri wordt gezien als het tweede stadje van Kefalonia en heeft een gezellig plein met tavernes en terrasjes. Vanuit Lixouri neemt u de de veerboot terug naar Argostoli (20 minuten varen) en vervolgens de korte route naar Mousata

  Dag 6
  Dagtocht 5 (24 km)

  Vroeg in de ochtend neemt u afscheid van uw verblijf in Mousata. Uw koffer blijft achter in de afgesloten bagageruimte en u fietst met lichte bepakking naar Pessada (6 km), vanwaar uw veerboot vertrekt naar Zakynthos. Tegenover de aanlegplaats kunt u in een kiosk de kaartjes kopen. De veerboot vertrekt rond 08.15 en de overtocht duurt 1 uur. Aangekomen in haventje van Agios Nikolaos fietst u naar uw appartement. U kunt de omgeving verkennen of genieten op één van de terrasjes.

  Dag 7
  Dagtocht 6 (36 km)

  De eerste fietstocht op Zakynthos is meteen een pittige. U fietst naar het hoger gelegen uitzichtpunt op Navagio Bay (Shipwreck Bay). De baai ligt beschut door hoge kalkstenen kliffen aan de noordwestkust en is één van de meest gefotografeerde stranden van Griekenland. In oktober 1980 liep het smokkelaarsschip Panagiotis in de baai op de klippen en werd door de bemanning verlaten. Het schip werd gebruikt om sigaretten te smokkelen van Turkije naar Italië en werd achtervolgd door de Griekse kustwacht. Na het bezichtigen van de baai en het schip vanaf een hoger gelegen balkon, fietst u via de dorpjes Anafonitria en Volimes terug naar uw appartement.

  Dag 8
  Rustdag

  Tijdens uw eerste rustdag kunt u een boottocht maken en de beroemde Blauwe Grotten bezoeken (Blue Caves), een van de belangrijkste bezienswaardigheden van het eiland niet ver van uw verblijf. De grotten zijn aan het einde van de 19e eeuw ontdekt. Vanaf Agios Nikolaos vaart u met een bootje door de grotten. Als u het fenomeen van de Blauwe Grotten ter plekke letterlijk wilt ervaren, kunt u een duik nemen in het blauwe water. Uw huidskleur kleurt gedurende deze duik echt blauw! Dit is natuurlijk optisch bedrog en verdwijnt op het moment wanneer u weer uit de grot zwemt. Een bezoek aan de ‘Blauwe grotten’ is een absolute aanrader.

  Dag 9
  Dagtocht 7 (68 km)

  Vandaag een lange fietstocht met als eindbestemming het hoofdstadje van het eiland, Zakynthos Town (Zakynthos Stad). U volgt de oostkust richting het zuiden. Bij het dorpje Katastari houd u de vlakke kustweg aan langs de zoutmeren. Via het toeristische Planos en de vuurtoren van Akrotirio fietst u Zakynthos Town binnen. De stad is gebouwd op een vlak gedeelte aan de voet van de Stranis heuvel en het Venetiaanse Kastro. Bezoek het pittoreske en historische Dionysios Solomos plein en het Agios Markos plein. Met een voetgangersgebied zijn de twee pleinen aan elkaar verbonden. Verschillende musea en interessante kerken en gebouwen vindt u op deze pleinen. Fiets over de Strada Marina langs de kust en drink een kop koffie op één van de vele terrasjes. Zakynthos Town heeft fraaie gebouwen zoals de openbare bibliotheek, het Byzantijnse museum, het gemeentelijk cultureel centrum, het gemeentehuis en de gebouwen van de banken, het gerechtshof en het Solomos museum. Na het bezoeken van de stad fietst u door het groene deel van het eiland terug naar het noorden. U passeert de dorpen Agios Kirikos, Agios Dimitrios en Katastari.

  Dag 10
  Dagtocht 8 (20 km)

  Vroeg in de ochtend neemt u afscheid van uw verblijf en neemt u de veerboot terug naar Kefalonia. Na aankomst in Pessada fietst u naar uw verblijf in Mousata.

  Dag 11
  Dagtocht 9 (55 km)

  Een wat zwaardere route aan het einde van uw fietsvakantie. U fietst naar de Omala vallei, het belangrijkste wijnbouwgebied van Kefalonia. Hier komt de Robola wijn vandaan, een frisse witte wijn die ook buiten Griekenland bekendheid geniet. Bij de plaatselijke wijncoöperatie kunt u zien hoe de wijn wordt geproduceerd en is er gelegenheid om de wijnen te proeven (gratis). In de Omala vallei is een bezoek aan het klooster van Agios Gerasimos meer dan de moeite waard. Bij de oude kloostergebouwen staat een kathedraal, het heiligdom van orthodox Kefalonia.

  Dag 12
  Vertrek dag

  Wanneer u later op de dag vertrekt, kunt u nog een fietstocht maken of een strand bezoeken. U wordt door ons naar het vliegveld gebracht.

 • U logeert in 2 verschillende verblijven

  Verblijf 1 Kefalonia – Mousata

  U verblijft in onze accommodatie in het zuiden van Kefalonia in het dorpje Mousata. De appartementen zijn rustig gelegen. De accommodatie beschikt over een grote bloementuin met zwembad en uitzicht over de Ionische Zee. Het strand is op 1 km gelegen. Uw handdoeken en beddengoed worden om de 3 dagen verschoond. Elke ochtend wordt er in de tuin een uitgebreid ontbijtbuffet geserveerd.

  Inclusief: 1/2/3 pers. appartement, terras, zwembad, WiFi, airco, douche, toilet, föhn, kluisje,  tv, kitchenette, waterkoker, koelkast, ontbijt en diner (beiden optioneel).

  Als onze gast geniet u elke avond van een uitstekend driegangendiner in een Griekse taverne, gelegen op loopafstand van uw verblijf. In de zomer is er elke zaterdag live muziek. Bij de appartementen in Mousata is ook onze fietswerkplaats gevestigd. Hier worden reparaties verricht en kunt u terecht voor uw huurfiets en adviezen over het gebruik van uw fiets. We maken gebruik van fietsen en materiaal uit Nederland.

  Verblijf 2 Zakynthos – Agios Nikolaos

  Het verblijf op Zakynthos is rustig gelegen in het dorpje Agios Nikolaos op loopafstand van de zee. De ruime appartementen zijn modern ingericht en van alle gemakken voorzien. U heeft een fantastisch uitzicht vanaf uw balkon over zee. Elke ochtend staat het ontbijt voor u klaar.

  Inclusief: 1/2 pers. appartement, bagageruimte en fietsenstalling, balkon/terras, WiFi, airco, douche, toilet, föhn, kluisje, tv, kitchenette, oven, waterkoker, koffiezetapparaat, koelkast, ontbijt (optioneel).

 • Professionale huurfietsen

  Fietsvakantie Griekenland.nl maakt uitsluitend gebruik van eigen huurfietsen en materiaal van een hoge kwaliteit. Op Kefalonia hebben we een eigen fietswerkplaats. Voor het Kefalonia & Zakynthos arrangement kunt u gebruik maken van een hybridefiets.

  Hybridefiets

  De Giant Aero RS2 is een complete fiets met een gewicht van slechts 13,6 kg. De fiets biedt standaard een sportieve fietshouding, maar deze is gemakkelijk te wijzigen dankzij de verstelbare stuurpen en zadelpen. Door de 27 versnellingen is de fiets zeer geschikt voor de Kefalonia & Zakynthos rondreis. De fiets is voorzien van krachtige remmen en is afgemonteerd met Shimano onderdelen. U kunt kiezen uit een hybridefiets model heren of dames.

  Onze hybridefietsen beschikken over comfortabele Selle Royal zadels. Maakt u gebruik van een ander specifiek zadel, dan is het handig om deze van uw eigen fiets mee te nemen. Deze wordt in onze fietswerkplaats voor u op de hybridefiets gemonteerd. U krijgt bij uw hybridefiets fietstassen, een slot en een fietspompje.

  • Frame aluminium
  • Banden Schwalbe Marathon+
  • Zadel Selle Royal Freccia
  • Kettingbladen 44-34-24T
  • Cassette 11-34T
  • 1 bidonhouder met bidon
  • Fietstassen op bagagedrager (max 10 kg bagage)
  • Gewicht fiets 13,6 kg (kleinste maat)

 • Vliegreis naar Kefalonia

  Onze fietsvakanties worden u aangeboden zonder de vliegreis. Reisorganisaties bieden op het internet vliegtickets aan. Fietsvakantie Griekenland.nl helpt u graag met het maken van het juiste reisarrangement. Neemt u voorafgaand aan een boeking contact met ons op t.b.v. de mogelijkheden en de beschikbaarheid van uw fietsvakantie!

  Reis vanuit Nederland en België

  De maatschappijen Sunweb, Tui en Transavia vliegen direct vanaf Amsterdam naar Kefalonia. Easyjet vliegt in de zomermaanden vanaf Amsterdam via Milaan Malpensa op Kefalonia. Vanaf mei vliegt Ryanair vanaf Brussel Charleroi elke maandag naar Kefalonia met een tussenstop in Milaan Bergamo.


  Reis vanuit Athene

  Vanaf Eindhoven vliegt u met Transavia zeer voordelig naar Athene. Ook vanaf Brussel, Amsterdam en Düsseldorf wordt er dagelijks op Athene gevlogen. Deze vluchten zijn onder andere te boeken bij Transavia, Vliegwinkel, Cheaptickets.nl en Airstop.be. Vanaf Athene wordt er dagelijks gevlogen naar Kefalonia door Olympic Air.

 • Tarieven 2019

  De tarieven per persoon op basis van een tweepersoonskamer, inclusief servicepakket en bagagevervoer. U betaald bij ons geen reserveringskosten. Neemt u contact met ons op voor de tarieven van één- en driepersoonskamer.

  • 11 daags
  • april-mei
   • A 469,- B 529,-
  • juni
   • A 509,- B 569,-
  • juli
   • A 569,- B 629,-
  • augustus
   • A 669,- B 729,-
  • september
   • A 509,- B 569,-
  • oktober
   • A 469,- B 519,-

   

  • 12 daags
  • april-mei
   • A 489,- B 549,-
  • juni
   • A 529,- B 589,-
  • juli
   • A 589,- B 649,-
  • augustus
   • A 689,- B 749,-
  • september
   • A 529,- B 589,-
  • oktober
   • A 489,- B 539,-

   

  • 15 daags
  • april-mei
   • A 569,- B 649,-
  • juni
   • A 609,- B 689,-
  • juli
   • A 699,- B 779,-
  • augustus
   • A 859,- B 939,-
  • september
   • A 609,- B 689,-
  • oktober
   • A 559,- B 639,-

   

  • Huurfiets (11/12/15 daags)
   • hybridefiets 120,-/130,-/150,-

   
  A = zonder ontbijt
  B = ontbijt