Kefalonia & Ithaka


 • Fietsen in Griekenland over de unieke eilanden Kefalonia en Ithaka

  U verblijft tijdens de Kefalonia & Ithaka rondreis in 3 verschillende appartementen. Fiets over de galerijwegen langs de kust met uitzicht op zee en geniet van de ruige kliffen, prachtige zandstranden en de heerlijke baaitjes. Strijk neer in de kleurrijke haventjes van Agia Efimia, Fiskardo en Assos voor een glas lokale Robola wijn. U fietst over rustige wegen op twee unieke eilanden. De dagtochten variëren van 20 km tot 60 km. U kunt kiezen tussen een hybridefiets of een e-bike, waardoor ook de minder sportieve fietsers deze rondreis met succes kunnen volbrengen. Uw bagage wordt door ons vervoerd.

  • Ontmoet de reuze schildpadden in de haven van Argostoli
  • Fiets naar de Orthodoxe kloosters en de mysterieuze grotten
  • Ontdek uniek Ithaka met het Odysseus museum over de Griekse Mythologie
  • Geniet in het pittoreske haventje Kioni van de Griekse keuken

  8, 11, 12 en 15-daags arrangement

  U verblijft op Kefalonia in het zuidelijk gelegen dorpje Mousata en in het oostelijk gelegen havenplaatsje Agia Efimia. Uw bagage wordt door ons vervoerd naar Agia Efimia. Een unieke belevenis is een dagtocht op het eiland Ithaka. Met de veerboot vaart u vanuit Sami (nabij Agia Efimia) in 45 min naar het ‘eiland van Odysseus’. Om uw rondreis compleet te maken kunt u ook kiezen voor een aantal overnachtingen op Ithaka in het hoofdstadje Vathi. Voor de overtocht naar Ithaka kunt u met lichte bepakking in fietstassen reizen. Uw koffer blijft in Agia Efimia. In Mousata en Agia Efimia kunt u kiezen voor een verblijf met ontbijt. In Vathi is het verblijf zonder ontbijt. Op loopafstand zijn diverse tavernes die ontbijt verzorgen.

  De onderstaande verdeling van overnachtingen is flexibel naar gelang uw wensen en de beschikbaarheid.

  • 8 daags
   • 2 nachten Kefalonia – Mousata
   • 3 nachten Kefalonia – Agia Efimia
   • 2 nachten Kefalonia – Mousata
  • 11 daags  
   • 2 nachten Kefalonia – Mousata
   • 3 nachten Kefalonia – Agia Efimia
   • 3 nachten Ithaka – Vathi
   • 2 nachten Kefalonia – Mousata
  • 12 daags  
   • 3 nachten Kefalonia – Mousata
   • 3 nachten Kefalonia – Agia Efimia
   • 3 nachten Ithaka – Vathi
   • 2 nachten Kefalonia – Mousata
  • 15 daags  
   • 4 nachten Kefalonia – Mousata
   • 3 nachten Kefalonia – Agia Efimia
   • 3 nachten Ithaka – Vathi
   • 4 nachten Kefalonia – Mousata


  Inbegrepen servicepakket per boeking

  • Retourtransfer luchthaven Kefalonia
  • Welkomstdrankje
  • 1 kaart van Kefalonia & Ithaka
  • Infomap met fietsrouten
  • Reisgids “Ontdek Kefalonia & Ithaka”
  • Instellen huurfiets
  • 2 waterflessen (bidons)
  • Bagagevervoer Mousata-Agia Efimia-Mousata
  • Fietstassen op bagagedrager (max 15 kg bagage)
  • NL-fietsservice tijdens pech onderweg


  Niet inbegrepen

  • Entreekaartjes
  • Tickets veerboten

 • Fietsroute over Kefalonia en Ithaka

  De onderstaande 15-daagse fietsvakantie is een voorbeeld. U bent vrij in de verdeling van inspanning en ontspanning. Wij adviseren u graag ter plaatse over alternatieve fietsroutes en de bezienswaardigheden op Kefalonia & Ithaka. U kunt ook kiezen voor een 8, 11 of 12-daagse fietsvakantie.

  Dag 1
  Aankomst op Kefalonia

  U vliegt naar Kefalonia. U wordt door ons van het vliegveld opgehaald en naar uw verblijf gebracht. Na het welkomstdrankje wordt uw huurfiets uitgereikt in de fietswerkplaats en naar uw wensen afgesteld. Als u in de ochtend aankomt kunt u de omgeving alvast verkennen of uitrusten bij het zwembad.

  Dag 2
  Dagtocht 1 (25 km)

  Tijdens uw eerste fietstocht kunt u aan uw fiets wennen en het zonnige klimaat. Een korte route heeft de Burcht van Agios Georgios als reisdoel. Het is het grootste bolwerk in de Ionische Zee en ooit woonden er meer dan 15.000 mensen. Het ligt op de top van een 322 m hoge kegelvormige heuvel en is een prachtig uitzichtpunt. Naast de burcht zijn en aantal mooie terrasjes gelegen. Uw fietstocht gaat door naar het nabijgelegen klooster van Agios Andreas, waar u in het religieus museum eeuwenoude fresco’s en iconen kunt bewonderen.

  Dag 3
  Dagtocht 2 (41 km)

  Uw eerste stop is bij het dorpje Mazarakata, waar u een complex van in rotsen uitgehakte graven (1100 v.Chr.) kunt bezichtigen. U volgt de slingerweg door het kleurrijke pittoreske dorpje Kourkoumelata tot aan het strand van Lassi. De kustweg leidt tot aan het centrale plein van Argostoli wat een aangename koffie- of lunchstop kan zijn. De route loopt verder naar de vuurtoren van Argostoli. Op de terugweg komt u langs Byrons Rock, de favoriete plek van de Britse dichter Lord Byron, die lange tijd op Kefalonia verbleef en die in de 19e eeuw meevocht in de strijd om Griekenland te bevrijden van de Turkse overheersing.

  Dag 4
  Dagtocht 3 (35 km/65 km)

  Vandaag fietst u in oostelijke richting naar Poros. Deze route is vrij gemakkelijk omdat u fietst over een panoramaweg met een mooi uitzicht richting buureiland Zakynthos. Bij het dorpje Pastra daalt u af naar de kust. U fietst door een gebied waar nog huizen te zien zijn van voor de grote aardbeving van 1953. Bij de kust aangekomen kunt u kiezen om de kust te volgen naar de stranden van het badplaatsje Skala, waar u ook de mozaïekvloeren van een voormalige Romeinse Villa kunt bezichtigen. De korte route brengt u naar het pittoreske vissersdorpje Katelios waar u een bezoek kunt brengen aan het schildpadden informatiecentrum.

  Dag 5
  Dagtocht 4 (49 km)

  U volgt de korte route naar Argostoli. De kans is groot dat u in de ochtend schildpadden zult aantreffen bij de vissersboten aan de kade. Via de stenen Drapanos-brug doorkruist u het smalste deel van de Baai van Argostoli, het natuurgebied Koutafos. De brug dateert uit 1813, is 900 meter lang en heeft de aardbeving van 1953 als een van de weinige bouwwerken op Kefalonia doorstaan. De brug is alleen toegankelijk voor wandelaars en fietsers. U fietst vervolgens over een hoger gelegen galerijweg in noordelijke richting langs de baai. In het dorpje Farsa een leuke koffiestop met uitzicht over de baai. U fietst verder langs de westkust richting het bekendste strand van Kefalonia: Mirtos beach. Vanaf het hoger gelegen uitzichtpunt heeft u een adembenemend uitzicht op het strand en de turkoois blauwe zee. Vanaf Mirtos beach daalt u af naar Agia Efimia.

  Dag 6
  Dagtocht 5 (24 km)

  Na uw eerste overnachting in Agia Efimia fietst u in de omgeving en kunt u een bezoek brengen aan het ondergrondse Melissani meer. U daalt af in de grot en stapt daar in een gondel. De zon die door een grote opening in de grot schijnt, zorgt in het water voor een spectaculaire kleurenshow. De nabijgelegen druipsteengrotten van Drongarati zijn ook meer dan de moeite waard voor een bezoek.

  Dag 7
  Rustdag

  Geniet op uw rustdag van de zee of rust uit op één van de terrasjes van Agia Efimia. De fanatieke fietsers kunnen vandaag een pittige dagtocht maken naar de noordelijk gelegen havenplaatsjes Assos en Fiskardo. De totaal afgelegde afstand bedraagt dan 60 km.

  Dag 8
  Dagtocht 6 (21 km)

  Na het ontbijt neemt u afscheid van uw verblijf in Agia Efimia. Uw koffer blijft achter in de afgesloten bagageruimte en u fietst met lichte bepakking naar Sami, vanwaar uw veerboot vertrekt naar Ithaka. Tegenover de aanlegplaats kunt u in een kiosk de kaartjes kopen. De veerboot vertrekt rond 08.15 en de overtocht duurt 45 min. Aangekomen in haventje van Piso Aetos fietst u naar uw appartement in Vathi. U kunt de omgeving verkennen of genieten op één van de vele terrasjes aan het water.

  Dag 9
  Dagtocht 7 (40 km)

  De bestemming van uw eerste fietstocht op Ithaka is het Archeologisch museum in het dorpje Stavros. In dit ‘Odysseus museum’ worden vondsten tentoongesteld die wijzen op het bestaan van het ‘kasteel van Odysseus’ op Ithaka. In het nabijgelegen dorpje Pilikata zijn ruïnes te bezichtigen waarvan wordt gezegd dat op deze plek het mythische paleis van Odysseus stond. U fietst langs de westkust terug naar uw appartement in Vathi.

  Dag 10
  Dagtocht 8 (52 km)

  De tweede dagtocht op Ithaka fietst u via de oostelijke of westelijke route naar het vissersdorpje Kioni. Dit dorpje wordt door velen gezien als de mooiste plek van het eiland. Het authentieke vissersdorp is aan een prachtige baai gelegen, waar de boten in de haven rustig op het ritme van de golven dobberen. Het dorp heeft de officiële onderscheiding gekregen van ‘traditionele nederzetting’. In Kioni kunt u uitgebreid lunchen of zwemmen in de zee. Voor de route terug kunt u kiezen uit twee varianten: de westelijke route loopt over de berg van het eiland. De oost route volgt de glooiende oostkust.

  Dag 11
  Dagtocht 9 (55 km)

  Vroeg in de ochtend fietst u terug naar het haventje van Piso Aetos voor de veerboot naar Sami. Vanuit Sami volgt u de weg naar Agia Efimia en Mirtos beach om vervolgens de afslag naar het schiereiland te nemen. Lixouri is het centrale stadje op het schiereiland en wordt wel gezien als het ‘tweede stadje’ van Kefalonia. Hier zijn voldoende gezellige tavernes en terrasjes voor een pauze. Vanuit Lixouri neemt u de veerboot naar Argostoli. Deze vaart elk half uur. Vanuit Argostoli fietst u de korte route terug naar uw verblijf in Mousata. Uw koffers staan in uw appartement.

  Dag 12
  Rustdag/Excursie

  Vandaag een rustdag bij het zwembad of het strand. Ook kunt u deelnemen aan een unieke excursie, kijkt u hiervoor onder “Goed om te weten”.

  Dag 13
  Dagtocht 10 (62 km)

  Een aantrekkelijk fietstocht naar Poros staat vandaag op het programma. Via een hoger gelegen galerijweg fietst u naar Pastra. Hier volgt een lange afdaling door een vallei. Poros is met name bekend vanwege de grote veerboten die naar het vaste land varen. Vanuit Poros fietst u langs de kust naar Skala. Onderweg komt u vele rotsformaties tegen in de zee die een mysterieuze indruk geven. Skala heeft mooie stranden en gezellige tavernes. Vanuit Skala fietst u de korte route terug naar uw appartement in Mousata.

  Dag 14
  Dagtocht 11 (52 km)

  Een wat zwaardere route aan het einde van uw fietsvakantie. U fietst naar de Omala vallei, het belangrijkste wijnbouwgebied van Kefalonia. Hier komt de Robola wijn vandaan, een frisse witte wijn die ook buiten Griekenland bekendheid geniet. Bij de plaatselijke wijncoöperatie kunt u zien hoe de wijn wordt geproduceerd en is er gelegenheid om de wijnen te proeven (gratis). In de Omala vallei is een bezoek aan het klooster van Agios Gerasimos meer dan de moeite waard. Bij de oude kloostergebouwen staat een kathedraal, het heiligdom van orthodox Kefalonia.

  Dag 15
  Vertrek

  Wanneer u later op de dag vertrekt, kunt u nog een fietstocht maken of een strand bezoeken. U wordt door ons naar het vliegveld gebracht.

 • U logeert in 3 verschillende verblijven

  Verblijf 1 Kefalonia – Mousata

  U verblijft in onze appartementen in het zuiden van Kefalonia in het dorpje Mousata. Het verblijf is rustig gelegen en heeft een zwembad in een tuin met palmbomen en magnolia’s. De kamers zijn van alle gemakken voorzien en bieden uitzicht over de Ionische Zee richting het eiland Zakynthos of de berg “Ainos”, het hoogste punt van Kefalonia. De kamers beschikken over een kitchenette voor het eventueel bereiden van kleine maaltijden. Op loopafstand zijn een aantal gezellige tavernes en een mini-markt gelegen. In de zomer is er elke zaterdag live muziek in de tavernes. Het strand is op 800 m gelegen voor zwemmen en snorkelen. Op het strand is ook een traditionele taverne gevestigd.

  Inclusief: 1/2/3 pers. appartement, balkon of terras, zwembad, WiFi, airco, douche, toilet, kluisje, tv, kitchenette, koffiezetapparaat, waterkoker, koelkast, handdoeken, beddengoed.

  Elke ochtend wordt uw uitgebreide ontbijtbuffet geserveerd bij taverne “Stamna”, op loopafstand van uw verblijf. Tegenover de taverne is tevens onze fietswerkplaats gevestigd. Hier worden reparaties verricht en kunt u terecht voor uw huurfiets en adviezen over het gebruik van uw fiets. We maken gebruik van fietsen en materiaal uit Nederland.

  Verblijf 2 Kefalonia – Agia Efimia

  Het verblijf in Agia Efimia is rustig gelegen op slechts 50 m van de zee. De ruime appartementen zijn modern ingericht en van alle gemakken voorzien. U heeft een fantastisch uitzicht vanaf uw balkon over zee richting het eiland Ithaka. Op loopafstand is het gezellige centrum van Agia Efimia gelegen met een ruime keuze aan eetgelegenheden en terrasjes. Elke ochtend staat het ontbijt voor u klaar. Binnen het verblijf kunt u gebruik maken van een kleding-wasservice.

  Inclusief: 1/2 pers. appartement, bagageruimte en fietsenstalling, balkon, WiFi, airco, douche, toilet, föhn, kluisje, tv, kitchenette, oven, waterkoker, koffiezetapparaat, koelkast, handdoeken, beddengoed, mini-bibliotheek, ontbijt en diner (beiden optioneel).

  Verblijf 3 Ithaka – Vathi

  Uw verblijf op het eiland Itkaka is rustig gelegen aan de baai van het hoofdstadje Vathi op 3 km van het haventje Piso Aetos. De kamers zijn modern ingericht en bieden alle mogelijkheden voor een ontspannen verblijf. Op loopafstand vindt u de gezellige boulevard van Vathi met verschillende terrasjes en tavernes. Vanuit de kamers kijkt u over de Baai van Vathi richting het eilandje Lazareto.

  Inclusief: 1/2/3/4 pers. studio, terras of balkon, WiFi, airco, douche, toilet, föhn, kluisje, tv, kitchenette, waterkoker, koffiezetapparaat, koelkast, handdoeken, beddengoed.

 • Professionele huurfiets

  Het is niet nodig om uw eigen fiets mee naar Kefalonia te nemen. In onze fietswerkplaats kunt u een professionele fiets huren. Fietsvakantie Griekenland.nl maakt uitsluitend gebruik van eigen huurfietsen en materiaal van een hoge kwaliteit. Voor het Kefalonia & Ithaka arrangement kunt u een hybridefiets of een e-bike huren. De huurfiets boekt u samen met uw fietsarrangement.

  Hybridefiets huren

  De Giant Aero RS2 is een complete huurfiets met een gewicht van slechts 13,6 kg. De fiets biedt standaard een sportieve fietshouding, maar deze is gemakkelijk te wijzigen dankzij de verstelbare stuurpen en zadelpen. Door de 27 versnellingen is de fiets zeer geschikt voor Kefalonia. De huurfiets is voorzien van krachtige remmen en is afgemonteerd met Shimano onderdelen. De fietsen beschikken over Schwalbe Marathon+ banden waardoor een lekke band tot het verleden behoort. U kunt kiezen uit een hybridefiets model heren of dames in verschillende maten.

  Onze hybridefietsen beschikken over comfortabele Selle Royal zadels. Maakt u gebruik van een ander specifiek zadel, dan is het handig om deze van uw eigen fiets mee te nemen. Deze wordt in onze fietswerkplaats voor u op de hybridefiets gemonteerd. U krijgt bij uw hybridefiets fietstassen, een slot en een fietspompje.

  Specificaties: Frame aluminium, Banden Schwalbe Marathon+, Zadel Selle Royal Freccia, Kettingbladen 44-34-24T, Cassette 11-34T, 1 bidonhouder met bidon, Fietstassen op bagagedrager (max 15 kg bagage), Gewicht fiets 13,6 kg (kleinste maat).

  E-bike huren

  Voor onze fietsvakanties maken wij gebruik van e-bikes van het fietsenmerk Trek en Cube. Bij de fietsen ontvangt u fietstassen en een adapter om de batterij op te laden. De e-bikes beschikken over krachtige remmen en comfortabele gel-zadels. Maakt u gebruik van een ander specifiek zadel, dan is het handig om deze van uw eigen fiets mee te nemen. Deze wordt in onze fietswerkplaats voor u op de e-bike gemonteerd. Met de Schwalbe Marathon+ banden behoort een lekke band tot het verleden.

  Trek e-bike

  De Trek T500 SL+ is een elegante huurfiets met een extra lage instap. Door de ruime keuze aan versnellingen kan elk heuveltje worden bedwongen. De compacte batterij is geplaatst op de bagagedrager en het geruisloze aandrijfsysteem is verwerkt in de achteras. Met de kleine computer op het stuur kunt u de ‘motor’ in de achteras bedienen. U kunt zelf bepalen in welke mate u een duwtje in de rug wilt. Het bijzondere aan deze huurfietsen is dat de batterij zich (gedeeltelijk) oplaadt als de weg naar beneden loopt.

  Specificaties: Frame aluminium met lage instap, Banden Schwalbe Marathon+, Zadel Selle Royal gel, Kettingbladen 48-38-28, Motor 250 Watt HT achter, Cassette 13-32T, Fietstassen op bagagedrager (max 15 kg bagage), 1 bidon.

  Cube e-bike

  De Cube Touring Hybrid Pro 500 is een e-bike uit het hoge kwaliteitssegment. De fiets heeft een robuust uiterlijk en is zeer geschikt voor onze sportieve gasten (geen lage instap). De krachtige Bosch Performance motor (65 Nm) is verwerkt in de trapas. De e-bike beschikt over een batterij die is geïntegreerd in het frame van de fiets (Powerpack 500).

  Specificaties: Frame aluminium met trapeze instap, Banden Schwalbe Marathon+, Zadel Natural fit, Kettingblad 32, Motor 250 Watt HT midden, Cassette 13-42T, Fietstassen op bagagedrager (max 15 kg bagage), 1 bidon.

   

 • Vliegreis

  Onze fietsvakanties worden u aangeboden zonder de vliegreis. U bent vrij in het kiezen van uw aankomst- en vertrekdatum. Verschillende reisorganisaties bieden op het internet vliegtickets aan. Fietsvakantie Griekenland.nl helpt u graag met het maken van het juiste reisarrangement. Neemt u voorafgaand aan een boeking contact met ons op t.b.v. de mogelijkheden en de beschikbaarheid van uw fietsvakantie!

  Nieuw in 2020. U kunt ook naar Zakynthos vliegen en verblijven in onze appartementen in het pittoreske haventje van Agios Nikolaos (Noord Zakynthos). U wordt door onze medewerker verwelkomt op de de luchthaven voor de transfer. Vanuit de Agios Nikolaos kunt u de ‘Blue Caves’ en het ‘Shipwreck Bay’ bezoeken. Na een aantal overnachtingen neemt u de veerboot van Agios Nikolaos naar Kefalonia (45 min). Op Kefalonia start uw fietsvakantie. Uw terugreis vertrekt vanaf Kefalonia of Zakynthos. Informeer bij ons naar de mogelijkheden!
  Reis vanuit Nederland en België

  De maatschappijen Tui (maandag en vrijdag), Transavia (vrijdag) en Sunweb (dinsdag en zaterdag) vliegen direct vanaf Amsterdam naar Kefalonia. U vindt de Sunweb vliegtickets op de website van Sunweb door te klikken op de foto ‘zonvakanties’. Vervolgens op de volgende pagina in de rechter menubalk “vliegtickets”.

   

  Reis via Zakynthos

  Jaarlijks verwelkomen we Nederlandse en Belgische gasten die via Zakynthos naar Kefalonia reizen. De haven van Zakynthos is op minder dan 3 km van de luchthaven gelegen. Vanaf Zuid Zakynthos neemt u de veerboot naar Kefalonia. U wordt door ons in de haven van Kefalonia – Poros opgehaald. Vanaf Amsterdam vliegen Corendon, Tui en Transavia naar Zakynthos. Vanaf Maastricht vliegt Corendon naar Zakynthos. Vanaf Brussel vliegen Tui en Brussels Airlines naar Zakynthos. De veerdiensten worden uitgevoerd door Levante Ferries.

   

  Reis vanuit Düsseldorf

  Vanuit Düsseldorf (59 km vanaf Venlo) vliegt condor direct naar Zakynthos. Vanaf Zakynthos neemt u de veerboot naar Kefalonia (zie boven). De tarieven van Condor zijn zeer voordelig.

   

  Reis via Athene

  Vanaf de luchthaven van Eindhoven, Amsterdam en Brussel kunt u vliegen naar Athene. In Athene stapt u over op de vlucht van Sky Express of Olympic Air die in 40 minuten naar Kefalonia vliegt. Griekenland heeft een goed netwerk van busverbindingen (touringcars). Vanaf Athene kunt u ook comfortabel reizen met de bus naar het hoofdstadje Argostoli – Kefalonia. Neemt u contact met ons op voor meer informatie.

 • Tarieven 2021

  De tarieven per persoon op basis van een tweepersoonskamer, inclusief servicepakket en bagagevervoer. U betaald bij ons geen reserveringskosten of extra kosten ter plaatse. Neemt u contact met ons op voor de tarieven van één- en driepersoonskamer.

  • 8 daags
  • april-mei
   • A 379,- B 429,-
  • juni
   • A 399,- B 449,-
  • juli
   • A 439,- B 489,-
  • augustus
   • A 519,- B 569,-
  • september
   • A 399,- B 449,-
  • oktober
   • A 379,- B 429,-

   

  • 11 daags
  • april-mei
   • A 469,- B 529,-
  • juni
   • A 509,- B 569,-
  • juli
   • A 569,- B 629,-
  • augustus
   • A 669,- B 729,-
  • september
   • A 509,- B 569,-
  • oktober
   • A 469,- B 519,-

   

  • 12 daags
  • april-mei
   • A 489,- B 549,-
  • juni
   • A 529,- B 589,-
  • juli
   • A 589,- B 649,-
  • augustus
   • A 689,- B 749,-
  • september
   • A 529,- B 589,-
  • oktober
   • A 489,- B 539,-

   

  • 15 daags
  • april-mei
   • A 569,- B 649,-
  • juni
   • A 609,- B 689,-
  • juli
   • A 699,- B 779,-
  • augustus
   • A 859,- B 939,-
  • september
   • A 609,- B 689,-
  • oktober
   • A 559,- B 639,-

   

  • Huurfiets (8/11/12/15 daags)
   • hybridefiets 90,-/120,-/130,-/150,-
   • e-bike 130,-/160,-/170,-/190,-

   

  A = zonder ontbijt
  B = ontbijt