Kefalonia, Ithaka & Lefkas


 • Fiets over drie unieke Ionische eilanden: Kefalonia, Ithaka en Lefkas

  Een bijzondere rondreis voor ervaren fietsers over drie unieke Ionische eilanden. U verblijft tijdens de Kefalonia, Ithaka & Lefkas rondreis in 4 verschillende appartementen. Uw rondreis begint op het bloemeneiland Kefalonia, waar u de mooiste dagtochten fietst langs prachtige zandstranden en idyllische havenplaatsjes. Bezoek het bekende Mirthos Beach en daal af in de grotten van Melissani en Drongarati. Op Kefalonia heeft het toerisme nog niet zijn intrede gedaan. Dit is te merken aan het authentieke karakter van het eiland en vooral aan het weinige verkeer op de goed onderhouden wegen. Tijdens uw vakantie vaart u vanuit Fiskardo in 1 uur naar Vasiliki, de zuidpunt van het kleinere eiland Lefkas. De haven waar de veerboot vertrekt is op 22 km van uw verblijf in Agia Efimia gelegen. Ook op dit eiland fietst u door een enorme verscheidenheid aan natuur. U fietst vanuit een rustig gelegen verblijf een aantal door ons geselecteerde dagtochten. Geniet van het uitzichtpunt op de vele zeilboten voor de kust van Nidri. Tot slot kunt u verblijven op het eiland Ithaka, bekend uit de Griekse mythologie. De dagtochten variëren van 20 tot 60 km en u fietst tijdens de rondreis op een sportieve hybridefiets. Voor deze rondreis zijn er geen e-bikes beschikbaar.

  • Ontmoet de reuze schildpadden in de haven van Argostoli
  • Fiets naar de Orthodoxe kloosters en de mysterieuze grotten
  • Geniet van de mooie vergezichten over de Ionische zee op Lefkas
  • Ontdek in het Odysseus museum de Griekse Mythologie

  12 en 15-daags arrangement

  U verblijft op Kefalonia in het zuidelijk gelegen dorpje Mousata en in het oostelijk gelegen havenplaatsje Agia Efimia. Een unieke belevenis is een dagtocht op het eiland Ithaka. Met de veerboot vaart u vanuit Sami in 45 min naar het ‘eiland van Odysseus’. Om uw rondreis compleet te maken kunt u ook kiezen voor een aantal overnachtingen op Ithaka in het hoofdstadje Vathi (15 daags). Op Lefkas verblijft u in het havendorpje Vasiliki, gelegen in het zuiden van het eiland. In Mousata, Vasiliki en Agia Efimia kunt u kiezen voor een verblijf met ontbijt. In Vathi is het verblijf zonder ontbijt. Op loopafstand zijn diverse tavernes die ontbijt verzorgen. Uw bagage wordt door ons vervoerd naar Agia Efimia. Voor de overtocht naar Lefkas en Ithaka kunt u met lichte bepakking in fietstassen reizen. Uw koffer blijft achter in Agia Efimia.

  De onderstaande verdeling van overnachtingen is flexibel naar gelang uw wensen en de beschikbaarheid.

  • 12 daags  
   • 3 nachten Kefalonia – Mousata
   • 3 nachten Kefalonia – Agia Efimia
   • 3 nachten Lefkas – Vasiliki
   • 2 nachten Kefalonia – Mousata
  • 15 daags  
   • 3 nachten Kefalonia – Mousata
   • 3 nachten Kefalonia – Agia Efimia
   • 2 nachten Ithaka – Vathi
   • 3 nachten Lefkas – Vasiliki
   • 3 nachten Kefalonia – Mousata


  Inbegrepen servicepakket per boeking

  • Retourtransfer luchthaven Kefalonia
  • Welkomstdrankje
  • 1 kaart van Kefalonia, Ithaka & Lefkas
  • Infomap met fietsrouten
  • Reisgids “Ontdek Kefalonia & Ithaka”
  • Instellen huurfiets
  • 2 waterflessen (bidons)
  • Bagagevervoer Mousata-Agia Efimia-Mousata
  • Fietstassen op bagagedrager (max 15 kg bagage)
  • NL-fietsservice tijdens pech onderweg


  Niet inbegrepen

  • Entreekaartjes
  • Tickets veerboten

 • Fietsroute over Kefalonia, Ithaka & Lefkas

  De onderstaande 15-daagse fietsvakantie is een voorbeeld. U bent vrij in de verdeling van inspanning en ontspanning. Wij adviseren u graag ter plaatse over alternatieve fietsroutes en de bezienswaardigheden op de eilanden. U kunt ook kiezen voor een 12-daagse fietsvakantie.

  Dag 1
  Aankomst op Kefalonia

  U vliegt naar Kefalonia. U wordt door ons van het vliegveld opgehaald en naar uw verblijf gebracht. Na het welkomstdrankje wordt uw huurfiets uitgereikt in de fietswerkplaats en naar uw wensen afgesteld. Als u in de ochtend aankomt kunt u de omgeving alvast verkennen of uitrusten bij het zwembad.

  Dag 2
  Dagtocht 1 (25 km)

  Tijdens uw eerste fietstocht kunt u aan uw fiets wennen en het zonnige klimaat. Een korte route heeft de Burcht van Agios Georgios als reisdoel. Het is het grootste bolwerk in de Ionische Zee en ooit woonden er meer dan 15.000 mensen. Het ligt op de top van een 322 m hoge kegelvormige heuvel en is een prachtig uitzichtpunt. Naast de burcht zijn en aantal mooie terrasjes gelegen. Uw fietstocht gaat door naar het nabijgelegen klooster van Agios Andreas, waar u in het religieus museum eeuwenoude fresco’s en iconen kunt bewonderen.

  Dag 3
  Dagtocht 2 (41 km)

  Uw eerste stop is bij het dorpje Mazarakata, waar u een complex van in rotsen uitgehakte graven (1100 v.Chr.) kunt bezichtigen. U volgt de slingerweg door het kleurrijke dorpje Kourkoumelata tot aan het strand van Lassi. De kustweg leidt tot aan het centrale plein van Argostoli. In Argostoli kunt u prima winkelen of genieten op een terras aan één van de pleinen of de boulevard. De kans is groot dat u in de ochtend schildpadden zult aantreffen bij de vissersboten aan de kade. De route loopt verder naar de vuurtoren van Argostoli. Op de terugweg komt u langs Byrons Rock, de favoriete plek van de Britse dichter Lord Byron, die lange tijd op Kefalonia verbleef en die in de 19e eeuw meevocht in de strijd om Griekenland te bevrijden van de Turkse overheersing.

  Dag 4
  Dagtocht 3 (51 km)

  Vroeg in de ochtend neemt u afscheid van uw verblijf in Mousata en is uw reisdoel het tweede verblijf op Kefalonia in Agia Efimia. U fietst eerst naar het hoofdstadje Argostoli. Via de stenen Drapanos-brug doorkruist u het smalste deel van de Baai van Argostoli, het natuurgebied Koutafos. De brug dateert uit 1813, is 900 meter lang en heeft de aardbeving van 1953 als een van de weinige bouwwerken op Kefalonia doorstaan. De brug is alleen toegankelijk voor wandelaars en fietsers. U fietst vervolgens over een hoger gelegen galerijweg in noordelijke richting langs de baai. In het dorpje Farsa een leuke koffiestop met uitzicht over de baai. U fietst verder langs de westkust richting het bekendste strand van Kefalonia: Mirtos beach. Vanaf het hoger gelegen uitzichtpunt heeft u een adembenemend uitzicht op het strand en de turkoois blauwe zee. Vanaf Mirtos beach daalt u af naar Agia Efimia.

  Dag 5
  Dagtocht 4 (24 km)

  Na uw eerste overnachting in Agia Efimia fietst u in de omgeving en kunt u een bezoek brengen aan het ondergrondse Melissani meer. U daalt af in de grot en stapt daar in een gondel. De zon die door een grote opening in de grot schijnt, zorgt in het water voor een spectaculaire kleurenshow. De nabijgelegen druipsteengrotten van Drongarati zijn ook meer dan de moeite waard voor een bezoek.

  Dag 6
  Dagtocht 5 (45 km) of rustdag

  Geniet op uw rustdag van de zee of rust uit op één van de terrasjes van Agia Efimia. De fanatieke fietsers kunnen vandaag een pittige dagtocht maken naar de noordelijk gelegen havenplaatsjes Assos. De totaal afgelegde afstand bedraagt dan 45 km.

  Dag 7
  Dagtocht 6 (21 km)

  Na het ontbijt neemt u afscheid van uw verblijf in Agia Efimia. Uw koffer blijft achter in de afgesloten bagageruimte en u fietst met lichte bepakking naar Sami, vanwaar uw veerboot vertrekt naar Ithaka. Tegenover de aanlegplaats kunt u in een kiosk de kaartjes kopen. De veerboot vertrekt rond 08.15 en de overtocht duurt 45 min. Aangekomen in haventje van Piso Aetos fietst u naar uw appartement in Vathi. U kunt de omgeving verkennen of genieten op één van de vele terrasjes aan het water.

  Dag 8
  Dagtocht 7 (40 km)

  De bestemming van uw eerste fietstocht op Ithaka is het Archeologisch museum in het dorpje Stavros. In dit ‘Odysseus museum’ worden vondsten tentoongesteld die wijzen op het bestaan van het ‘kasteel van Odysseus’ op Ithaka. In het nabijgelegen dorpje Pilikata zijn ruïnes te bezichtigen waarvan wordt gezegd dat op deze plek het mythische paleis van Odysseus stond. U fietst langs de westkust terug naar uw appartement in Vathi.

  Dag 9
  Dagtocht 8 (32 km)

  Vroeg in de ochtend fietst u terug naar het haventje van Piso Aetos voor de veerboot terug naar Kefalonia. Aangekomen in Sami volgt u de weg naar Agia Efimia en Mirtos beach om vervolgens de westkust te volgen naar het noordelijk gelegen havenplaatsje Fiskardo. Hier zijn voldoende gezellige tavernes en terrasjes voor een pauze. Vanuit Fiskardo neemt u de veerboot naar Vasiliki gelegen op Lefkas. De vaartijd bedraagt 1 uur.

  Dag 10
  Dagtocht 9 (60 km)

  De eerste fietstocht op Lefkas is meteen een pittige. U fietst vanuit uw verblijf in Vasiliki langs de westkust richting Lefkas stad. Tijdens uw dagtocht fietst u door pittoreske dorpjes. Lefkas stad heeft een gezellig centrum met veel winkeltjes en terrasjes. Het stadje heeft de grootste jachthaven van het eiland waar vele zeilboten in de zomermaanden aanmeren. In Lefkas stad zijn historische kerken, een prachtige lagune, mooie pleintjes en kleurrijke smalle steegjes. De stad is met het Griekse vasteland verbonden met een beweegbare brug.

  Dag 11
  Dagtocht 10 (45 km) of rustdag

  U fietst langs de oostkust richting het havenplaatsje Nidri. Nidri is een drukke, gezellige badplaats. Het voormalig vissersdorpje ligt in een fantastische natuuromgeving. Nidri heeft een levendig centrum en een kleurrijke haven. In de zomermaanden slenteren Grieken en toeristen heen en weer op de boulevard, genietend van de prachtige omgeving en sfeer. De stranden van Nidri zijn niet breed en bestaan uit grofkorrelig zand/grind. De bomen komen tot aan het strand en zorgen voor schaduw. Vanaf het strand heeft u een prachtig uitzicht op de azuurblauwe zee en de eilandjes die voor de kust liggen. Op korte afstand ligt het eiland van Onassis: Skorpios en de eilanden Madouri, Meganisi, Sparti en Skorpidi. Nidri is een plaats die erg geliefd is onder zeilers.

  Dag 12
  Dagtocht 11 (69 km)

  Vandaag een lange fietstocht met twee veerboten. Vroeg in de ochtend neemt u de veerboot terug naar Kefalonia (Fiskardo). vanuit Fiskardo fiets u langs de westkust richting het zuiden langs Mirtos beach. Vervolgens neemt u de afslag naar het schiereiland van Kefalonia. Lixouri is het centrale stadje op het schiereiland en wordt wel gezien als het ‘tweede stadje’ van Kefalonia. Hier zijn voldoende gezellige tavernes en terrasjes voor een pauze. Vanuit Lixouri neemt u de veerboot naar Argostoli. Deze vaart elk half uur. Vanuit Argostoli fietst u de korte route terug naar uw verblijf in Mousata. Uw koffers staan in uw appartement.

  Dag 13
  Rustdag/Excursie

  Vandaag een rustdag bij het zwembad of het strand. Ook kunt u deelnemen aan een unieke excursie, kijkt u hiervoor onder “Goed om te weten”.

  Dag 14
  Dagtocht 12 (62 km)

  Een aantrekkelijk fietstocht naar Poros staat vandaag op het programma. Via een hoger gelegen galerijweg fietst u naar Pastra. Hier volgt een lange afdaling door een vallei. Poros is met name bekend vanwege de grote veerboten die naar het vaste land varen. Vanuit Poros fietst u langs de kust naar Skala. Onderweg komt u vele rotsformaties tegen in de zee die een mysterieuze indruk geven. Skala heeft mooie stranden en gezellige tavernes. Vanuit Skala fietst u de korte route terug naar uw appartement in Mousata.

  Dag 15
  Vertrek

  Wanneer u later op de dag vertrekt, kunt u nog een fietstocht maken of een strand bezoeken. U wordt door ons naar het vliegveld gebracht.

 • U logeert in 4 verschillende verblijven

  Verblijf 1 Kefalonia – Mousata

  U verblijft in onze appartementen in het zuiden van Kefalonia in het dorpje Mousata. Het verblijf is rustig gelegen en heeft een zwembad in een tuin met palmbomen en magnolia’s. De kamers zijn van alle gemakken voorzien en bieden uitzicht over de Ionische Zee richting het eiland Zakynthos of de berg “Ainos”, het hoogste punt van Kefalonia. De kamers beschikken over een kitchenette voor het eventueel bereiden van kleine maaltijden. Op loopafstand zijn een aantal gezellige tavernes en een mini-markt gelegen. In de zomer is er elke zaterdag live muziek in de tavernes. Het strand is op 800 m gelegen voor zwemmen en snorkelen. Op het strand is ook een traditionele taverne gevestigd.

  Inclusief: 1/2/3 pers. appartement, balkon of terras, zwembad, WiFi, airco, douche, toilet, kluisje, tv, kitchenette, koffiezetapparaat, waterkoker, koelkast, handdoeken, beddengoed.

  Elke ochtend wordt uw uitgebreide ontbijtbuffet geserveerd bij taverne “Stamna”, op loopafstand van uw verblijf. Tegenover de taverne is tevens onze fietswerkplaats gevestigd. Hier worden reparaties verricht en kunt u terecht voor uw huurfiets en adviezen over het gebruik van uw fiets. We maken gebruik van fietsen en materiaal uit Nederland.

  Verblijf 2 Kefalonia – Agia Efimia

  Het verblijf in Agia Efimia is rustig gelegen op slechts 50 m van de zee. De ruime appartementen zijn modern ingericht en van alle gemakken voorzien. U heeft een fantastisch uitzicht vanaf uw balkon over zee richting het eiland Ithaka. Op loopafstand is het gezellige centrum van Agia Efimia gelegen met een ruime keuze aan eetgelegenheden en terrasjes. Elke ochtend staat het ontbijt voor u klaar. Binnen het verblijf kunt u gebruik maken van een kleding-wasservice.

  Inclusief: 1/2 pers. appartement, bagageruimte en fietsenstalling, balkon, WiFi, airco, douche, toilet, föhn, kluisje, tv, kitchenette, oven, waterkoker, koffiezetapparaat, koelkast, handdoeken, beddengoed, mini-bibliotheek, ontbijt en diner (beiden optioneel).

  Verblijf 3 Ithaka – Vathi

  Uw verblijf op het eiland Itkaka is rustig gelegen aan de baai van het hoofdstadje Vathi op 3 km van het haventje Piso Aetos. De kamers zijn modern ingericht en bieden alle mogelijkheden voor een ontspannen verblijf. Op loopafstand vindt u de gezellige boulevard van Vathi met verschillende terrasjes en tavernes. Vanuit de kamers kijkt u over de Baai van Vathi richting het eilandje Lazareto.

  Inclusief: 1/2/3/4 pers. studio, terras of balkon, WiFi, airco, douche, toilet, föhn, kluisje, tv, kitchenette, waterkoker, koffiezetapparaat, koelkast, handdoeken, beddengoed.

  Verblijf 4 Lefkas – Vasiliki

  Het verblijf op Lefkas is rustig gelegen in de gezellige haven van Vasiliki op loopafstand van de zee. De ruime appartementen zijn modern ingericht en van alle gemakken voorzien. U heeft een fantastisch uitzicht vanaf uw balkon/terras over zee. Elke ochtend staat het ontbijt voor u klaar.

  Inclusief: 1/2 pers. appartement, bagageruimte en fietsenstalling, balkon/terras, WiFi, airco, douche, toilet, föhn, kluisje, tv, kitchenette, oven, waterkoker, koffiezetapparaat, koelkast, handdoeken, beddengoed, ontbijt (optioneel).

 • Professionele huurfiets

  Het is niet nodig om uw eigen fiets mee naar Kefalonia te nemen. In onze fietswerkplaats kunt u een professionele fiets huren. Fietsvakantie Griekenland.nl maakt uitsluitend gebruik van eigen huurfietsen en materiaal van een hoge kwaliteit. Voor het Kefalonia, Ithaka & Lefkas arrangement kunt u een hybridefiets huren. De huurfiets boekt u gelijk met uw fietsarrangement.

  Hybridefiets huren

  De Giant Aero RS2 is een complete huurfiets met een gewicht van slechts 13,6 kg. De fiets biedt standaard een sportieve fietshouding, maar deze is gemakkelijk te wijzigen dankzij de verstelbare stuurpen en zadelpen. Door de 27 versnellingen is de fiets zeer geschikt voor Kefalonia. De huurfiets is voorzien van krachtige remmen en is afgemonteerd met Shimano onderdelen. U kunt kiezen uit een hybridefiets model heren of dames in verschillende maten.

  Onze hybridefietsen beschikken over comfortabele Selle Royal zadels. Maakt u gebruik van een ander specifiek zadel, dan is het handig om deze van uw eigen fiets mee te nemen. Deze wordt in onze fietswerkplaats voor u op de hybridefiets gemonteerd. U krijgt bij uw hybridefiets fietstassen, een slot en een fietspompje.

  • Frame aluminium
  • Banden Schwalbe Marathon+
  • Zadel Selle Royal Freccia
  • Kettingbladen 44-34-24T
  • Cassette 11-34T
  • 1 bidonhouder met bidon
  • Fietstassen op bagagedrager (max 15 kg bagage)
  • Gewicht fiets 13,6 kg (kleinste maat)

 • Vliegreis

  Onze fietsvakanties worden u aangeboden zonder de vliegreis. U bent vrij in het kiezen van uw aankomst- en vertrekdatum. Verschillende reisorganisaties bieden op het internet vliegtickets aan. Fietsvakantie Griekenland.nl helpt u graag met het maken van het juiste reisarrangement. Neemt u voorafgaand aan een boeking contact met ons op t.b.v. de mogelijkheden en de beschikbaarheid van uw fietsvakantie!

  Nieuw in 2020. U kunt ook naar Zakynthos vliegen en verblijven in onze appartementen in het pittoreske haventje van Agios Nikolaos (Noord Zakynthos). U wordt door onze medewerker verwelkomt op de de luchthaven voor de transfer. Vanuit de Agios Nikolaos kunt u de ‘Blue Caves’ en het ‘Shipwreck Bay’ bezoeken. Na een aantal overnachtingen neemt u de veerboot van Agios Nikolaos naar Kefalonia (45 min). Op Kefalonia start uw fietsvakantie. Uw terugreis vertrekt vanaf Kefalonia of Zakynthos. Informeer bij ons naar de mogelijkheden!
   

  Reis vanuit Nederland en België

  De maatschappijen Tui (maandag en vrijdag), Transavia (vrijdag) en Sunweb (dinsdag en zaterdag) vliegen direct vanaf Amsterdam naar Kefalonia. U vindt de Sunweb vliegtickets op de website van Sunweb door te klikken op de foto ‘zonvakanties’. Vervolgens op de volgende pagina in de rechter menubalk “vliegtickets”.

   

  Reis via Zakynthos

  Jaarlijks verwelkomen we Nederlandse en Belgische gasten die via Zakynthos naar Kefalonia reizen. De haven van Zakynthos is op minder dan 3 km van de luchthaven gelegen. Vanaf Zuid Zakynthos neemt u de veerboot naar Kefalonia. U wordt door ons in de haven van Kefalonia – Poros opgehaald. Vanaf Amsterdam vliegen Corendon, Tui en Transavia naar Zakynthos. Vanaf Maastricht vliegt Corendon naar Zakynthos. Vanaf Brussel vliegen Tui en Brussels Airlines naar Zakynthos. De veerdiensten worden uitgevoerd door Levante Ferries.

   

  Reis vanuit Düsseldorf

  Vanuit Düsseldorf (59 km vanaf Venlo) vliegt condor direct naar Zakynthos. Vanaf Zakynthos neemt u de veerboot naar Kefalonia (zie boven). De tarieven van Condor zijn zeer voordelig.

   

  Reis via Athene

  Vanaf de luchthaven van Eindhoven, Amsterdam en Brussel kunt u vliegen naar Athene. In Athene stapt u over op de vlucht van Sky Express of Olympic Air die in 40 minuten naar Kefalonia vliegt. Griekenland heeft een goed netwerk van busverbindingen (touringcars). Vanaf Athene kunt u ook comfortabel reizen met de bus naar het hoofdstadje Argostoli – Kefalonia. Neemt u contact met ons op voor meer informatie.

 • Tarieven 2021

  De tarieven per persoon op basis van een tweepersoonskamer, inclusief servicepakket en bagagevervoer. U betaald bij ons geen reserveringskosten of extra kosten ter plaatse. Neemt u contact met ons op voor de tarieven van één- en driepersoonskamer.

  • 12 daags
  • april-mei
   • A 509,- B 569,-
  • juni
   • A 549,- B 609,-
  • juli
   • A 609,- B 669,-
  • augustus
   • A 709,- B 769,-
  • september
   • A 549,- B 609,-
  • oktober
   • A 509,- B 559,-

   

  • 15 daags
  • april-mei
   • A 589,- B 669,-
  • juni
   • A 629,- B 709,-
  • juli
   • A 719,- B 799,-
  • augustus
   • A 879,- B 959,-
  • september
   • A 629,- B 709,-
  • oktober
   • A 579,- B 659,-

   

  • Huurfiets (12/15 daags)
   • hybridefiets 130,-/150,-

   

  A = zonder ontbijt
  B = ontbijt