Kefalonia & Olympia


 • Ontdek Kefalonia en Olympia in één rondreis

  De Kefalonia & Olympia rondreis biedt een unieke combinatie van idyllische dorpjes en strandjes op het bloemeneiland Kefalonia en cultuur van het oude Olympia. Fiets over de galerijwegen langs de kust met uitzicht op zee en geniet van de ruige kliffen, prachtige zandstranden en de heerlijke baaitjes van Kefalonia. Tijdens uw vakantie vaart over naar het Griekse vasteland om vervolgens naar het oude Olympia te fietsen. Eeuwen lang was Olympia het religieus centrum waar sportwedstrijden werden gehouden. Het is de plek waar de moderne Olympische Spelen zijn oorsprong aan heeft te danken. In Olympia brengt u een bezoek aan het grote museum en de opgravingen van de eerste Olympische Spelen daterend uit 776 v. Chr. U verblijft tijdens de Kefalonia & Olympia rondreis in verschillende appartementen en uw (lichte) bagage kunt u zelf meenemen in comfortabele fietstassen. U fietst op een sportieve hybridefiets en de dagtochten variëren van 20 km tot 75 km. Voor deze rondreis zijn er geen e-bikes beschikbaar.

  • Ontmoet de reuze schildpadden op Kefalonia in de haven van Argostoli
  • Fiets naar de Orthodoxe kloosters en de mysterieuze grotten op het bloemeneiland
  • Bezoek het moderne Olympische museum in het oude Olympia
  • Wandel over het grote en imposante Olympische terrein

  11, 12 en 15-daags arrangement

  U verblijft op Kefalonia in het zuidelijk gelegen dorpje Mousata en het oostelijk gelegen havenplaatsje Poros. Op het eiland maakt u een aantal aantrekkelijke dagtochten. Op de helft van uw vakantie vaart u met de veerboot in 1,5 uur naar Kyllini, gelegen op de Peleponnesos (Griekse vasteland). U fietst via de ‘zuidelijke’ route langs de kust en door agrarisch landschap naar Olympia. In Olympia verblijft u 3 nachten in een comfortabel appartement en heeft u genoeg tijd om het museum en de archeologische opgravingen te bezoeken. De rondreis gaat door via de ‘noordelijke’ route naar Kyllini voor een overnachting. Met de veerboot vaart u terug naar Kefalonia voor een aantal dagtochten vanuit Mousata. De gehele rondreis kunt u met lichte bepakking in fietstassen reizen. Uw koffers blijven achter in Mousata.

  De onderstaande verdeling van de overnachtingen is flexibel naar gelang de beschikbaarheid.

  • 11 daags  
   • 3 nachten Kefalonia – Mousata
   • 1 nacht Kefalonia – Poros
   • 3 nachten Vasteland – Olympia
   • 1 nacht Vasteland – Kyllini
   • 2 nachten Kefalonia – Mousata
  • 12 daags  
   • 3 nachten Kefalonia – Mousata
   • 1 nacht Kefalonia – Poros
   • 3 nachten Vasteland – Olympia
   • 1 nacht Vasteland – Kyllini
   • 3 nachten Kefalonia – Mousata
  • 15 daags  
   • 5 nachten Kefalonia – Mousata
   • 1 nacht Kefalonia – Poros
   • 3 nachten Vasteland – Olympia
   • 1 nacht Vasteland – Kyllini
   • 4 nachten Kefalonia – Mousata


  Inbegrepen servicepakket per boeking

  • Retourtransfer luchthaven Kefalonia
  • Welkomstdrankje
  • 1 kaart van Kefalonia & Olympia (Peloponnesos)
  • Infomap met fietsrouten
  • Reisgids “Ontdek Kefalonia & Ithaka”
  • Instellen huurfiets
  • 2 waterflessen (bidons)
  • Fietstassen op bagagedrager (max 10 kg bagage)
  • NL-fietsservice tijdens pech onderweg


  Niet inbegrepen

  • Entreekaartjes
  • Tickets veerboten

 • Fietsroute over Kefalonia en naar Olympia

  De onderstaande 15-daagse fietsvakantie is een voorbeeld: u bent helemaal vrij in de verdeling van inspanning en ontspanning. Wij adviseren u graag ter plaatse over alternatieve fietsrouten. U kunt ook kiezen voor een 11 of 12-daagse fietsvakantie.

  Dag 1
  Aankomst op Kefalonia

  U vliegt naar Kefalonia. U wordt door ons van het vliegveld opgehaald en naar uw verblijf gebracht. Na het welkomstdrankje wordt uw huurfiets uitgereikt in de fietswerkplaats en naar uw wensen afgesteld. Als u in de ochtend aankomt kunt u de omgeving alvast verkennen of uitrusten bij het zwembad.

  Dag 2
  Dagtocht 1 (25 km)

  Tijdens uw eerste fietstocht kunt u aan uw fiets wennen en het zonnige klimaat. Een korte route heeft de Burcht van Agios Georgios als reisdoel. Het is het grootste bolwerk in de Ionische Zee en ooit woonden er meer dan 15.000 mensen. Het ligt op de top van een 322 m hoge kegelvormige heuvel en is een prachtig uitzichtpunt. Naast de burcht zijn en aantal mooie terrasjes gelegen. Uw fietstocht gaat door naar het nabijgelegen klooster van Agios Andreas, waar u in het religieus museum eeuwenoude fresco’s en iconen kunt bewonderen.

  Dag 3
  Dagtocht 2 (41 km)

  Uw eerste stop is bij het dorpje Mazarakata, waar u een complex van in rotsen uitgehakte graven (1100 v.Chr.) kunt bezichtigen. U volgt de slingerweg door het kleurrijke dorpje Kourkoumelata tot aan het strand van Lassi. De kustweg leidt tot aan het centrale plein van Argostoli. In Argostoli kunt u prima winkelen of genieten op een terras aan één van de pleinen of de boulevard. De kans is groot dat u in de ochtend schildpadden zult aantreffen bij de vissersboten aan de kade. De route loopt verder naar de vuurtoren van Argostoli. Op de terugweg komt u langs Byrons Rock, de favoriete plek van de Britse dichter Lord Byron, die lange tijd op Kefalonia verbleef en die in de 19e eeuw meevocht in de strijd om Griekenland te bevrijden van de Turkse overheersing.

  Dag 4
  Dagtocht 3 (35 km)

  Vandaag fietst u in oostelijke richting naar het kustdorpje Katelios. De route is vrij gemakkelijk omdat u over een panoramaweg fietst met een mooi uitzicht over de Ionische Zee richting buureiland Zakynthos. Bij het dorpje Pastra daalt u af naar de kust. U fietst door een gebied waar nog huizen te zien zijn van voor de grote aardbeving van 1953. Het pittoreske en rustig gelegen Katelios heeft tavernes aan het strand. In het nabijgelegen schildpadden informatiecentrum kunt u alles te weten komen over de bescherming van deze indrukwekkende reptielen die in de Ionische zee voorkomen.

  Dag 5
  Dagtocht 4 (48 km)

  Op het programma staat één van de mooiste dagtochten op Kefalonia. U neemt de korte fietsroute naar Argostoli om vervolgens via de stenen Drapanos-brug het zuidelijke deel van de Baai van Argostoli, het natuurgebied Koutafos, te doorkruisen. U fietst in noordelijke richting langs de Baai van Argostoli voor een tocht naar Lixouri, gelegen op het schiereiland Paliki. Lixouri wordt gezien als het tweede stadje van Kefalonia en heeft een gezellig plein met tavernes en terrasjes. Vanuit Lixouri neemt u de de veerboot terug naar Argostoli (20 minuten varen) en vervolgens de korte route naar Mousata.

  Dag 6
  Dagtocht 5 (26 km)

  U neemt vandaag afscheid van het verblijf in Mousata. Uw koffer blijft achter in de afgesloten bagageruimte en u fietst met lichte bepakking naar Poros, gelegen aan de oostkant van Kefalonia. Bij het dorpje Agios Georgos daalt u af naar Poros. Vroeg in de middag komt u aan bij uw 2e verblijf van deze rondreis. Aan de sfeervolle boulevard van Poros zijn een aantal tavernes en cafeetjes gevestigd. U kunt in de middag alvast de kaartjes voor de veerboot van morgen kopen. De veerboot naar Kyllini vertrekt op 800 m van uw verblijf.

  Dag 7
  Dagtocht 6 (75 km)

  Vandaag verlaat u het eiland Kefalonia voor de reis naar Olympia. Vroeg in de ochtend neemt u de veerboot naar Kyllini (1,5 uur varen). Vanuit Kylinni volgt u de ‘zuidelijke’ route langs de kust van het Griekse vasteland tot aan het plaatsje Kouroutas, wat een gezellige lunchstop kan zijn. Vanuit Kouroutas  fietst u het binnenland in door vlak agrarisch gebied. Dichter bij Olympia veranderd het vlakke landschap in groene, glooiende heuvels. Aan het einde van de dag bereikt u uw verblijf net buiten Olympia.

  Dag 8 & 9
  Rustdag – bezoek Olympia

  Geniet op uw rustdag van het gezellige en wereldberoemde dorpje Olympia. Breng een bezoek aan het moderne museum en de opgravingen van de eerste Olympische Spelen. De fanatieke fietsers kunnen vandaag een pittige dagtocht maken door de heuvels en langs rivieren rond Olympia.

  Dag 10
  Dagtocht 7 (75 km)

  Na het ontbijt neemt u afscheid van uw verblijf in Olympia. U fietst langs de ‘noordelijke’ route richting het havenplaatsje Kyllini. Onderweg komt u door het stadje Efira wat meer dan de moeite waard is voor een bezoek. Dichterbij Kyllini verander het heuvellandschap in vlak agrarisch gebied. U verblijft net buiten Kyllini voor de laatste overnachting op de Peleponnesos. U kunt in de middag alvast de kaartjes voor de veerboot van morgen kopen. De veerboot naar Kefalonia (Poros) vertrekt op 800 m van uw verblijf.

  Dag 11
  Dagtocht 8 (34 km)

  Vroeg in de ochtend neemt u de veerboot naar Kefalonia. Aangekomen in Poros volgt u de westelijke route langs de kust naar het badplaatsje Skala, waar u de mozaïekvloeren van een voormalige Romeinse Villa kunt bezichtigen. Vanuit Skala fietst u door naar Katelios. Via de hoger gelegen panoramaweg fietst u terug naar uw eerste verblijf in Mousata.

  Dag 12
  Rustdag/Excursie

  Vandaag een rustdag bij het zwembad of het strand. Ook kunt u deelnemen aan een unieke excursie, kijkt u hiervoor onder “Goed om te weten”.

  Dag 13
  Dagtocht 9 (52 km)

  Een wat zwaardere route aan het einde van uw fietsvakantie. U fietst naar de Omala vallei, het belangrijkste wijnbouwgebied van Kefalonia. Hier komt de Robola wijn vandaan, een frisse witte wijn die ook buiten Griekenland bekendheid geniet. Bij de plaatselijke wijncoöperatie kunt u zien hoe de wijn wordt geproduceerd en is er gelegenheid om de wijnen te proeven (gratis). In de Omala vallei is een bezoek aan het klooster van Agios Gerasimos meer dan de moeite waard. Bij de oude kloostergebouwen staat een kathedraal, het heiligdom van orthodox Kefalonia.

  Dag 14
  Rustdag/Excursie

  Vandaag een rustdag bij het zwembad of het strand. Ook kunt u deelnemen aan een unieke excursie, kijkt u hiervoor onder “Goed om te weten”.

  Dag 15
  Vertrek

  Wanneer u later op de dag vertrekt, kunt u nog een fietstocht maken of een strand bezoeken. U wordt door ons naar het vliegveld gebracht.

 • Verschillende verblijven tijdens uw Kefalonia & Olympia rondreis

  Verblijf 1 Kefalonia – Mousata

  Uw rondreis begint op Kefalonia bij onze appartementen in het dorpje Mousata. De accommodatie is rustig gelegen en beschikt over een grote bloementuin met zwembad. Vanuit de tuin is er een mooi uitzicht over de Ionische Zee. Het strand is op 1 km gelegen. Uw handdoeken en beddengoed worden om de 3 dagen verschoond. Elke ochtend wordt er in de tuin een uitgebreid ontbijtbuffet geserveerd.

  Inclusief: 1/2/3 pers. appartement, terras, zwembad, WiFi, airco, douche, toilet, föhn, kluisje,  tv, kitchenette, waterkoker, koelkast, ontbijt en diner (beiden optioneel).

  Als onze gast geniet u elke avond van een uitstekend driegangendiner in een Griekse taverne, gelegen op loopafstand van uw verblijf. In de zomer is er elke zaterdag live muziek. Bij de appartementen in Mousata is ook onze fietswerkplaats gevestigd. Hier worden reparaties verricht en kunt u terecht voor uw huurfiets en adviezen over het gebruik van uw fiets. We maken gebruik van fietsen en materiaal uit Nederland.

  Verblijf 2 Kefalonia – Poros

  Uw tweede verblijf op Kefalonia is in het gezellige havendorpje Poros gelegen. De eenvoudig ingerichte studios zijn van alle gemakken voorzien. Vanaf het  balkon heeft u uitzicht op de bergen of de sfeervolle boulevard van Poros, waar een aantal tavernes en cafeetjes zijn gevestigd. De veerboot naar Kyllini vertrekt op 800 m van uw verblijf. Bij deze locatie wordt geen ontbijt aangeboden. Winkeltjes en restaurants zijn op loopafstand.

  Inclusief: 2/3/4 pers. studios, balkon, WiFi, airco, douche, toilet, tv, kitchenette, keukengerei, koelkast.

  Verblijf 3 Vasteland – Olympia

  Na aankomt in Kyllini fietst u naar het oude Olympia. In Olympia verblijft u 3 nachten in een luxueus appartement gelegen op 3 km van de archeologische opgravingen en het museum. De appartementen zijn in een groene omgeving gelegen en bieden een fantastisch uitzicht over de heuvels rond Olympia. Elke middag kunt u uitrusten bij het heerlijke zwembad met terrasjes en bar. Het verblijf is op basis van een tweepersoonskamer met ontbijt.

  Inclusief: 2/3/4 pers. kamers, balkon, zwembad, zwembad handdoeken, indoor jacuzzi, WiFi, airco, douche, toilet, haardroger, mini-bar, tv, kitchenette, keukengerei, koelkast.

  Verblijf 4 Vasteland – Kyllini

  Voordat u terug vaart naar Kefalonia maakt u nog een overnachting in de havenplaats Kyllini. Net buiten het centrum verblijft u in een rustig gelegen appartement met mooie tuin. Van hieruit kunt u vroeg in de ochtend eenvoudig naar de veerboot fietsen. De veerboot naar Kyllini vertrekt op 800 m van uw verblijf. Bij deze locatie wordt er geen ontbijt aangeboden.

  Inclusief: 2/3/4 pers. studios, balkon/terras, WiFi, airco, douche, toilet, tv, kitchenette, keukengerei, koelkast.

 • Professionele huurfietsen

  Fietsvakantie Griekenland.nl maakt uitsluitend gebruik van eigen huurfietsen en materiaal van een hoge kwaliteit. Op Kefalonia hebben we een eigen fietswerkplaats. Voor het Kefalonia & Olympia arrangement kunt u gebruik maken van een hybridefiets.

  Hybridefiets

  De Giant Aero RS2 is een complete fiets met een gewicht van slechts 13,6 kg. De fiets biedt standaard een sportieve fietshouding, maar deze is gemakkelijk te wijzigen dankzij de verstelbare stuurpen en zadelpen. Door de 27 versnellingen is de fiets zeer geschikt voor de Kefalonia & Olympia rondreis. De fiets is voorzien van krachtige remmen en is afgemonteerd met Shimano onderdelen. U kunt kiezen uit een hybridefiets model heren of dames.

  Onze hybridefietsen beschikken over comfortabele Selle Royal zadels. Maakt u gebruik van een ander specifiek zadel, dan is het handig om deze van uw eigen fiets mee te nemen. Deze wordt in onze fietswerkplaats voor u op de hybridefiets gemonteerd. U krijgt bij uw hybridefiets fietstassen, een slot en een fietspompje.

  • Frame aluminium
  • Banden Schwalbe Marathon+
  • Zadel Selle Royal Freccia
  • Kettingbladen 44-34-24T
  • Cassette 11-34T
  • 1 bidonhouder met bidon
  • Fietstassen op bagagedrager (max 10 kg bagage)
  • Gewicht fiets 13,6 kg (kleinste maat)

 • Vliegreis naar Kefalonia

  Onze fietsvakanties worden u aangeboden zonder de vliegreis. Reisorganisaties bieden op het internet vliegtickets aan. Fietsvakantie Griekenland.nl helpt u graag met het maken van het juiste reisarrangement. Neemt u voorafgaand aan een boeking contact met ons op t.b.v. de mogelijkheden en de beschikbaarheid van uw fietsvakantie!

  Reis vanuit Nederland en België

  De maatschappijen Sunweb, Tui en Transavia vliegen direct vanaf Amsterdam naar Kefalonia. Easyjet vliegt in de zomermaanden vanaf Amsterdam via Milaan Malpensa op Kefalonia. Vanaf mei vliegt Ryanair vanaf Brussel Charleroi elke maandag naar Kefalonia met een tussenstop in Milaan Bergamo.


  Reis vanuit Athene

  Vanaf Eindhoven vliegt u met Transavia zeer voordelig naar Athene. Ook vanaf Brussel, Amsterdam en Düsseldorf wordt er dagelijks op Athene gevlogen. Deze vluchten zijn onder andere te boeken bij Transavia, Vliegwinkel, Cheaptickets.nl en Airstop.be. Vanaf Athene wordt er dagelijks gevlogen naar Kefalonia door Olympic Air.

 • Tarieven 2019

  De tarieven per persoon op basis van een tweepersoonskamer, inclusief servicepakket. U betaald bij ons geen reserveringskosten. Neemt u contact met ons op voor de tarieven van één- en driepersoonskamer.

  • 11 daags
  • april-mei
   • A 489,- B 549,-
  • juni
   • A 529,- B 589,-
  • juli
   • A 589,- B 649,-
  • augustus
   • A 689,- B 749,-
  • september
   • A 529,- B 589,-
  • oktober
   • A 489,- B 539,-

   

  • 12 daags
  • april-mei
   • A 509,- B 569,-
  • juni
   • A 549,- B 609,-
  • juli
   • A 609,- B 669,-
  • augustus
   • A 709,- B 769,-
  • september
   • A 549,- B 609,-
  • oktober
   • A 509,- B 559,-

   

  • 15 daags
  • april-mei
   • A 589,- B 669,-
  • juni
   • A 629,- B 709,-
  • juli
   • A 719,- B 799,-
  • augustus
   • A 879,- B 959,-
  • september
   • A 629,- B 709,-
  • oktober
   • A 579,- B 659,-

   

  • Huurfiets (11/12/15 daags)
   • hybridefiets 120,-/130,-/150,-

   
  A = zonder ontbijt
  B = ontbijt