Kefalonia, Zakynthos & Olympia


 • Ontdek Kefalonia, Zakynthos en Olympia in één rondreis

  De Kefalonia, Zakynthos & Olympia rondreis is uiterst geschikt voor deelnemers die regelmatig grote afstanden fietsen over geaccidenteerd terrein. De rondreis biedt een unieke combinatie van idyllische dorpjes en strandjes op de Ionische eilanden Kefalonia en Zakynthos en cultuur van het oude Olympia. Fiets over de galerijwegen langs de kust met uitzicht op zee en geniet van de ruige kliffen, prachtige zandstranden en de heerlijke baaitjes van de eilanden. Tijdens uw vakantie vaart u over naar het Griekse vasteland om vervolgens naar het oude Olympia te fietsen. Eeuwen lang was Olympia het religieus centrum waar sportwedstrijden werden gehouden. Het is de plek waar de moderne Olympische Spelen zijn oorsprong aan heeft te danken. In het dorpje Olympia brengt u een bezoek aan de opgravingen daterend uit 776 v. Chr. van de eerste Olympische Spelen. Bekijk waar nu nog elke vier jaar het Olympisch vuur wordt ontstoken. Ook het moderne museum is zeker de moeite waard. U verblijft tijdens de Kefalonia, Zakynthos & Olympia rondreis in verschillende appartementen en uw (lichte) bagage kunt u zelf meenemen in comfortabele fietstassen. U fietst op een sportieve hybridefiets en de dagtochten variëren van 20 km tot 75 km. Voor deze rondreis zijn er geen e-bikes beschikbaar.

  • Ontmoet de reuze schildpadden op Kefalonia in de haven van Argostoli
  • Fiets naar de Orthodoxe kloosters en de mysterieuze grotten op het bloemeneiland
  • Bezoek het moderne Olympische museum en terrein in het oude Olympia
  • Bezoek het betoverde Navagio Bay (Shipwreck Bay) op Zakynthos

  15-daags arrangement

  U verblijft op Kefalonia in het zuidelijk gelegen dorpje Mousata en het oostelijk gelegen havenplaatsje Poros. Op het eiland maakt u een aantal aantrekkelijke dagtochten. Tijdens uw vakantie vaart u vanuit Poros met de veerboot in 1,5 uur naar Kyllini, gelegen op de Peleponnesos (Griekse vasteland). U fietst via de ‘oostelijke’ route naar de opgravingen van Ilida en het meer van Pineiou. Het agrarische landschap wordt richting Olympia langzaam heuvelachtig. In Olympia verblijft u 3 nachten in een comfortabel appartement en heeft u genoeg tijd om het museum en de archeologische opgravingen te bezoeken. De rondreis gaat door via de ‘westelijke’ route naar Amaliada voor een overnachting. In Kyllini neemt u de veerboot naar Zakynthos voor een aantal dagtochten vanuit het hoofdstadje. U kunt dan het zuiden van Zakynthos ontdekken. De reis gaat verder naar het noorden van Zakynthos waar u overnacht in Agios Nikolaos, niet ver van de veerboot naar Kefalonia. De gehele rondreis kunt u met lichte bepakking in fietstassen reizen. Uw koffers blijven achter in Mousata.

  De onderstaande verdeling van overnachtingen is flexibel naar gelang uw wensen en de beschikbaarheid.

  • 15 daags  
   • 3 nachten Kefalonia – Mousata
   • 1 nacht Kefalonia – Poros
   • 3 nachten Vasteland – Olympia
   • 1 nacht Vasteland – Amaliada
   • 2 nachten Zakynthos-Zuid – Zakynthos stad
   • 2 nachten Zakynthos-Noord – Agios Nikolaos
   • 2 nachten Kefalonia – Mousata


  Inbegrepen servicepakket per boeking

  • Retourtransfer luchthaven Kefalonia
  • Welkomstdrankje
  • 1 kaart van Kefalonia, Zakynthos & Olympia (Peloponnesos)
  • Infomap met fietsrouten
  • Reisgids “Ontdek Kefalonia”
  • Instellen huurfiets
  • 2 waterflessen (bidons)
  • Fietstassen op bagagedrager (max 15 kg bagage)
  • NL-fietsservice tijdens pech onderweg


  Niet inbegrepen

  • Entreekaartjes
  • Tickets veerboten

 • Fietsroute over Kefalonia en Zakynthos naar Olympia

  De onderstaande 15-daagse fietsvakantie is een voorbeeld. U bent vrij in de verdeling van inspanning en ontspanning. Wij adviseren u graag ter plaatse over alternatieve fietsroutes.

  Dag 1
  Aankomst op Kefalonia

  U vliegt naar Kefalonia. U wordt door ons van het vliegveld opgehaald en naar uw verblijf gebracht. Na het welkomstdrankje wordt uw huurfiets uitgereikt in de fietswerkplaats en naar uw wensen afgesteld. Als u in de ochtend aankomt kunt u de omgeving alvast verkennen of uitrusten bij het zwembad.

  Dag 2
  Dagtocht 1 (25 km)

  Tijdens uw eerste fietstocht kunt u aan uw fiets wennen en het zonnige klimaat. Een korte route heeft de Burcht van Agios Georgios als reisdoel. Het is het grootste bolwerk in de Ionische Zee en ooit woonden er meer dan 15.000 mensen. Het ligt op de top van een 322 m hoge kegelvormige heuvel en is een prachtig uitzichtpunt. Naast de burcht zijn en aantal mooie terrasjes gelegen. Uw fietstocht gaat door naar het nabijgelegen klooster van Agios Andreas, waar u in het religieus museum eeuwenoude fresco’s en iconen kunt bewonderen.

  Dag 3
  Dagtocht 2 (41 km)

  Uw eerste stop is bij het dorpje Mazarakata, waar u een complex van in rotsen uitgehakte graven (1100 v.Chr.) kunt bezichtigen. U volgt de slingerweg door het kleurrijke dorpje Kourkoumelata tot aan het strand van Lassi. De kustweg leidt tot aan het centrale plein van Argostoli. In Argostoli kunt u prima winkelen of genieten op een terras aan één van de pleinen of de boulevard. De kans is groot dat u in de ochtend schildpadden zult aantreffen bij de vissersboten aan de kade. De route loopt verder naar de vuurtoren van Argostoli. Op de terugweg komt u langs Byrons Rock, de favoriete plek van de Britse dichter Lord Byron, die lange tijd op Kefalonia verbleef en die in de 19e eeuw meevocht in de strijd om Griekenland te bevrijden van de Turkse overheersing.

  Dag 4
  Dagtocht 3 (35 km)

  Vandaag fietst u in oostelijke richting naar het kustdorpje Katelios. De route is vrij gemakkelijk omdat u over een panoramaweg fietst met een mooi uitzicht over de Ionische Zee richting buureiland Zakynthos. Bij het dorpje Pastra daalt u af naar de kust. U fietst door een gebied waar nog huizen te zien zijn van voor de grote aardbeving van 1953. Het pittoreske en rustig gelegen Katelios heeft tavernes aan het strand. In het nabijgelegen schildpadden informatiecentrum kunt u alles te weten komen over de bescherming van deze indrukwekkende reptielen die in de Ionische zee voorkomen.

  Dag 5
  Dagtocht 4 (26 km)

  U neemt vandaag afscheid van het verblijf in Mousata. Uw koffer blijft achter in de afgesloten bagageruimte en u fietst met lichte bepakking naar Poros, gelegen aan de oostkant van Kefalonia. Bij het dorpje Agios Georgos daalt u af naar Poros. Vroeg in de middag komt u aan bij uw 2e verblijf van deze rondreis. Aan de sfeervolle boulevard van Poros zijn een aantal tavernes en cafeetjes gevestigd. U kunt in de middag alvast de kaartjes voor de veerboot van morgen kopen. De veerboot naar Kyllini vertrekt op 800 m van uw verblijf.

  Dag 6
  Dagtocht 5 (75 km)

  Vandaag verlaat u het eiland Kefalonia voor de reis naar Olympia. Vroeg in de ochtend neemt u de veerboot naar Kyllini (1,5 uur varen). Vanuit Kylinni volgt u de ‘oostelijke’ route door agrarisch gebied naar de oude opgravingen van Ilida. U blijft de rivier volgen tot aan het meer van Pineiou. Dichter bij Olympia veranderd het vlakke landschap in groene, glooiende heuvels. Aan het einde van de dag bereikt u uw verblijf in Olympia.

  Dag 7 & 8
  Rustdag – bezoek Olympia

  Geniet op uw rustdag van het gezellige en wereldberoemde dorpje Olympia. Breng een bezoek aan het moderne museum en de opgravingen van de eerste Olympische Spelen. De fanatieke fietsers kunnen vandaag een pittige dagtocht maken door de heuvels en langs rivieren rond Olympia.

  Dag 9
  Dagtocht 6 (75 km)

  Na het ontbijt neemt u afscheid van uw verblijf in Olympia. U fietst langs de ‘westelijke’ route richting Pyrgos. Onderweg komt u door het stadje Efira wat meer dan de moeite waard is voor een bezoek. Dichterbij Kyllini veranderd het heuvellandschap in vlak agrarisch gebied. In de namiddag bereikt u Kyllini. U neemt de veerboot naar Zakynthos. In Zakynthos town verblijft u een aantal nachten op dit tweede Ionische eiland.

  Dag 10
  Dagtocht 7 (36 km)

  De eerste fietstocht op Zakynthos is meteen een pittige. U fietst naar het hoger gelegen uitzichtpunt op Navagio Bay (Shipwreck Bay). De baai ligt beschut door hoge kalkstenen kliffen aan de noordwestkust en is één van de meest gefotografeerde stranden van Griekenland. In oktober 1980 liep het smokkelaarsschip Panagiotis in de baai op de klippen en werd door de bemanning verlaten. Het schip werd gebruikt om sigaretten te smokkelen van Turkije naar Italië en werd achtervolgd door de Griekse kustwacht. Na het bezichtigen van de baai en het schip vanaf een hoger gelegen balkon, fietst u terug naar Zakynthos-town.

  Dag 11
  Rustdag

  Vandaag kunt u te voet Zakynthos town verder ontdekken. De stad is gebouwd op een vlak gedeelte aan de voet van de Stranis heuvel en het Venetiaanse Kastro. Bezoek het pittoreske en historische Dionysios Solomos plein en het Agios Markos plein. Met een voetgangersgebied zijn de twee pleinen aan elkaar verbonden. Verschillende musea en interessante kerken en gebouwen vindt u op deze pleinen. Fiets over de Strada Marina langs de kust en drink een kop koffie op één van de vele terrasjes. Zakynthos Town heeft fraaie gebouwen zoals de openbare bibliotheek, het Byzantijnse museum, het gemeentelijk cultureel centrum, het gemeentehuis en de gebouwen van de banken, het gerechtshof en het Solomos museum.

  Dag 12
  Dagtocht 8 (51 km)

  Vroeg in de ochtend neemt u afscheid van uw verblijf en fietst u naar de veerboot in Agios Nicolaos. De avond veerboot brengt u naar Pessada gelegen op Kefalonia. Op korte afstand van Pessada zijn de appartementen in Mousata gelegen.

  Dag 13
  Dagtocht 9 (52 km)

  Een wat zwaardere route aan het einde van uw fietsvakantie. U fietst naar de Omala vallei, het belangrijkste wijnbouwgebied van Kefalonia. Hier komt de Robola wijn vandaan, een frisse witte wijn die ook buiten Griekenland bekendheid geniet. Bij de plaatselijke wijncoöperatie kunt u zien hoe de wijn wordt geproduceerd en is er gelegenheid om de wijnen te proeven (gratis). In de Omala vallei is een bezoek aan het klooster van Agios Gerasimos meer dan de moeite waard. Bij de oude kloostergebouwen staat een kathedraal, het heiligdom van orthodox Kefalonia.

  Dag 14
  Rustdag/Excursie

  Vandaag een rustdag bij het zwembad of het strand. Ook kunt u deelnemen aan een unieke excursie, kijkt u hiervoor onder “Goed om te weten”.

  Dag 15
  Vertrek

  Wanneer u later op de dag vertrekt, kunt u nog een fietstocht maken of een strand bezoeken. U wordt door ons naar het vliegveld gebracht.

 • Verschillende verblijven tijdens uw Kefalonia, Zakynthos & Olympia rondreis

  Verblijf 1 Kefalonia – Mousata

  U verblijft in onze appartementen in het zuiden van Kefalonia in het dorpje Mousata. Het verblijf is rustig gelegen en heeft een zwembad in een tuin met palmbomen en magnolia’s. De kamers zijn van alle gemakken voorzien en bieden uitzicht over de Ionische Zee richting het eiland Zakynthos of de berg “Ainos”, het hoogste punt van Kefalonia. De kamers beschikken over een kitchenette voor het eventueel bereiden van kleine maaltijden. Op loopafstand zijn een aantal gezellige tavernes en een mini-markt gelegen. In de zomer is er elke zaterdag live muziek in de tavernes. Het strand is op 800 m gelegen voor zwemmen en snorkelen. Op het strand is ook een traditionele taverne gevestigd.

  Inclusief: 1/2/3 pers. appartement, balkon of terras, zwembad, WiFi, airco, douche, toilet, kluisje, tv, kitchenette, koffiezetapparaat, waterkoker, koelkast, handdoeken, beddengoed.

  Elke ochtend wordt uw uitgebreide ontbijtbuffet geserveerd bij taverne “Stamna”, op loopafstand van uw verblijf. Tegenover de taverne is tevens onze fietswerkplaats gevestigd. Hier worden reparaties verricht en kunt u terecht voor uw huurfiets en adviezen over het gebruik van uw fiets. We maken gebruik van fietsen en materiaal uit Nederland.

  Verblijf 2 Kefalonia – Poros

  Uw tweede verblijf op Kefalonia is in het gezellige havendorpje Poros gelegen. De eenvoudig ingerichte studios zijn van alle gemakken voorzien. Vanaf het  balkon heeft u uitzicht op de bergen of de sfeervolle boulevard van Poros, waar een aantal tavernes en cafeetjes zijn gevestigd. De veerboot naar Kyllini vertrekt op 800 m van uw verblijf. Bij deze locatie wordt geen ontbijt aangeboden. Winkeltjes en restaurants zijn op loopafstand.

  Inclusief: 2/3/4 pers. studios, balkon, WiFi, airco, douche, toilet, tv, kitchenette, keukengerei, koelkast, handdoeken, beddengoed.

  Verblijf 3 Vasteland – Olympia

  Dit charmante hotel ligt in het centrum van Olympia op slechts 15 minuten lopen van het museum en de oude opgravingen. De kamers beschikken over bedden met uitstekende orthopedische matrassen, ideaal voor een comfortabel verblijf in een rustige omgeving. Het hotel heeft een grote eethoek waar u kunt genieten van een ontbijtbuffet. Bij de prachtige binnenplaats en de loungeruimte met een open haard, kunt ontspannen met een drankje.

  Inclusief: 2/3/4 pers. kamers, balkon, WiFi, airco, douche, toilet, haardroger, mini-bar, tv, koelkast, handdoeken, beddengoed, leeshoek met boeken.

  Verblijf 4 Vasteland – Amaliada

  Het luxe verblijf is landelijk gelegen op 36 km van Olympia in de directe nabijheid van Amaliada. De ruime appartementen zijn modern ingericht voor een ontspannen verblijf. Elke ochtend staat het ontbijt voor u klaar.

  Inclusief: 1/2 pers. appartement, zwembad, balkon/terras, bar, WiFi, airco, douche, toilet, föhn, kluisje, tv, kitchenette, oven, waterkoker, koffiezetapparaat, koelkast, handdoeken, beddengoed, ontbijt (optioneel).

  Verblijf 5 Zakynthos-Zuid – Keri

  Op ongeveer 15 km van de haven verblijft u in een rustig gelegen appartement met tuin aan de rand van het haventje Keri. Van hieruit kunt u een dagtocht maken in het zuiden van Zakynthos. Een bezoek aan Zakynthos stad behoord ook tot de mogelijkheden. Bij deze locatie wordt geen ontbijt aangeboden.

  Inclusief: 2/3/4 pers. studios, balkon/terras, WiFi, airco, douche, toilet, tv, kitchenette, keukengerei, koelkast, handdoeken, beddengoed.

  Verblijf 6 Zakynthos-Noord – Agios Nikolaos

  Het verblijf in het noorden van Zakynthos is rustig gelegen op loopafstand van de zee. De appartementen zijn modern ingericht en van alle gemakken voorzien. Elke ochtend staat het ontbijt voor u klaar. U heeft een fantastisch uitzicht vanuit de tuin op het haventje van Agios Nikolaos. Hier vindt u een aantal tavernes met visgerechten als specialiteit. Vanuit Agios Nikolaos vertrekken de bootjes naar de Blue Caves.

  Inclusief: 1/2 pers. appartement, bagageruimte en fietsenstalling, balkon/terras, WiFi, airco, douche, toilet, föhn, kluisje, tv, kitchenette, oven, waterkoker, koffiezetapparaat, koelkast, handdoeken, beddengoed, ontbijt (optioneel).

 • Professionele huurfiets

  Het is niet nodig om uw eigen fiets mee naar Kefalonia te nemen. In onze fietswerkplaats kunt u een professionele fiets huren. Fietsvakantie Griekenland.nl maakt uitsluitend gebruik van eigen huurfietsen en materiaal van een hoge kwaliteit. Voor het Kefalonia, Zakynthos & Olympia arrangement kunt u een hybridefiets huren. De huurfiets boekt u gelijk met uw fietsarrangement.

  Hybridefiets huren

  De Giant Aero RS2 is een complete huurfiets met een gewicht van slechts 13,6 kg. De fiets biedt standaard een sportieve fietshouding, maar deze is gemakkelijk te wijzigen dankzij de verstelbare stuurpen en zadelpen. Door de 27 versnellingen is de fiets zeer geschikt voor Kefalonia. De huurfiets is voorzien van krachtige remmen en is afgemonteerd met Shimano onderdelen. U kunt kiezen uit een hybridefiets model heren of dames in verschillende maten.

  Onze hybridefietsen beschikken over comfortabele Selle Royal zadels. Maakt u gebruik van een ander specifiek zadel, dan is het handig om deze van uw eigen fiets mee te nemen. Deze wordt in onze fietswerkplaats voor u op de hybridefiets gemonteerd. U krijgt bij uw hybridefiets fietstassen, een slot en een fietspompje.

  • Frame aluminium
  • Banden Schwalbe Marathon+
  • Zadel Selle Royal Freccia
  • Kettingbladen 44-34-24T
  • Cassette 11-34T
  • 1 bidonhouder met bidon
  • Fietstassen op bagagedrager (max 15 kg bagage)
  • Gewicht fiets 13,6 kg (kleinste maat)

 • Vliegreis

  Onze fietsvakanties worden u aangeboden zonder de vliegreis. U bent vrij in het kiezen van uw aankomst- en vertrekdatum. Verschillende reisorganisaties bieden op het internet vliegtickets aan. Fietsvakantie Griekenland.nl helpt u graag met het maken van het juiste reisarrangement. Neemt u voorafgaand aan een boeking contact met ons op t.b.v. de mogelijkheden en de beschikbaarheid van uw fietsvakantie!

  Nieuw in 2020. U kunt ook naar Zakynthos vliegen en verblijven in onze appartementen in het pittoreske haventje van Agios Nikolaos (Noord Zakynthos). U wordt door onze medewerker verwelkomt op de de luchthaven voor de transfer. Vanuit de Agios Nikolaos kunt u de ‘Blue Caves’ en het ‘Shipwreck Bay’ bezoeken. Na een aantal overnachtingen neemt u de veerboot van Agios Nikolaos naar Kefalonia (45 min). Op Kefalonia start uw fietsvakantie. Uw terugreis vertrekt vanaf Kefalonia of Zakynthos. Informeer bij ons naar de mogelijkheden!
   

  Reis vanuit Nederland en België

  De maatschappijen Tui (maandag en vrijdag), Transavia (vrijdag) en Sunweb (dinsdag en zaterdag) vliegen direct vanaf Amsterdam naar Kefalonia. U vindt de Sunweb vliegtickets op de website van Sunweb door te klikken op de foto ‘zonvakanties’. Vervolgens op de volgende pagina in de rechter menubalk “vliegtickets”.

   

  Reis via Zakynthos

  Jaarlijks verwelkomen we Nederlandse en Belgische gasten die via Zakynthos naar Kefalonia reizen. De haven van Zakynthos is op minder dan 3 km van de luchthaven gelegen. Vanaf Zuid Zakynthos neemt u de veerboot naar Kefalonia. U wordt door ons in de haven van Kefalonia – Poros opgehaald. Vanaf Amsterdam vliegen Corendon, Tui en Transavia naar Zakynthos. Vanaf Maastricht vliegt Corendon naar Zakynthos. Vanaf Brussel vliegen Tui en Brussels Airlines naar Zakynthos. De veerdiensten worden uitgevoerd door Levante Ferries.

   

  Reis vanuit Düsseldorf

  Vanuit Düsseldorf (59 km vanaf Venlo) vliegt condor direct naar Zakynthos. Vanaf Zakynthos neemt u de veerboot naar Kefalonia (zie boven). De tarieven van Condor zijn zeer voordelig.

   

  Reis via Athene

  Vanaf de luchthaven van Eindhoven, Amsterdam en Brussel kunt u vliegen naar Athene. In Athene stapt u over op de vlucht van Sky Express of Olympic Air die in 40 minuten naar Kefalonia vliegt. Griekenland heeft een goed netwerk van busverbindingen (touringcars). Vanaf Athene kunt u ook comfortabel reizen met de bus naar het hoofdstadje Argostoli – Kefalonia. Neemt u contact met ons op voor meer informatie.

 • Tarieven 2021

  De tarieven per persoon op basis van een tweepersoonskamer, inclusief servicepakket. U betaald bij ons geen reserveringskosten of extra kosten ter plaatse. Neemt u contact met ons op voor de tarieven van één- en driepersoonskamer.

  • 15 daags
  • april-mei
   • A 589,- B 669,-
  • juni
   • A 629,- B 709,-
  • juli
   • A 719,- B 799,-
  • augustus
   • A 879,- B 959,-
  • september
   • A 629,- B 709,-
  • oktober
   • A 579,- B 659,-

   

  • Huurfiets (15 daags)
   • hybridefiets 150,-

   

  A = zonder ontbijt
  B = ontbijt