Goed om te weten


 • Even iets anders op een rustdag

  Boottocht Baai van Argostoli en Vardiani eiland (cruise)

  Wilt u de prachtige baai van Argostoli en de kustlijn van Kefalonia eens vanaf het water bekijken? We brengen u naar het hoofdstadje Argostoli vanwaar uw boottocht begint. Op de luxe cruiseboot is een Nederlandstalige gids aanwezig die u alles zal vertellen over Kefalonia vanaf het water. Op de boot kunt u zonnebaden op het dek, of lekker binnen of buiten zitten op comfortabele stoeltjes. Tijdens de boottocht zijn er diverse zwemstops waar u een verfrissende duik kunt nemen of weg kunt dromen op de verlaten strandjes. Op de boot zijn snorkelbrillen aanwezig die u kunt gebruiken om de prachtige onderwaterwereld te bekijken. Wie weet ziet u nog een schildpad voorbij zwemmen? We varen langs de nieuwe viskwekerijen en vertellen u alles over de visserij en de soorten vissen die hier worden gekweekt. Net buiten de Baai van Argostoli leggen we aan op het onbewoonde eiland Vardiani, met haar oude kerk en vuurtoren. Hier kunt u een wandeling maken en genieten van een BBQ (inclusief). Op de cruiseboot kunt u voor aantrekkelijke tarieven baguettes, frisdranken en snacks kopen. Aan het einde van de dag vaart u terug naar de haven van Argostoli en kunt u terugkijken op een heerlijk dagje uit.

 • Conditie en ervaring

  Om op Kefalonia te kunnen fietsen is een voldoende fysieke conditie noodzakelijk. Daarnaast is een goede gezondheid een pré. Bent u hier niet zeker van? Informeer bij uw huis- of sportarts naar een medisch attest. Dit attest verklaart u fit om aan de fietsvakantie te kunnen deelnemen.

  Veiligheid

  Fietsen is over het algemeen een veilige hobby en sport, maar ongevallen zijn nooit uit te sluiten. Daarom verplicht wij onze gasten die aan het sportieve programma deelnemen om een fietshelm te dragen. Voor een klein bedrag per week kunt u van ons een professionele helm gebruiken. U dient te allen tijde de verkeersregels in acht te nemen. Om onbezorgd deel te nemen aan de fietsvakanties verplichten wij u om een reisverzekering af te sluiten. In Griekenland is het dragen van een fietshelm niet verplicht.

  Zon en warmte

  Op Kefalonia is de temperatuur erg aangenaam, maar op zeer warme dagen is het belangrijk om de huid te beschermen tegen de zon. Wij adviseren de deelnemers aan onze fietsvakanties om voor aanvang van een dagtocht benen en armen in te smeren met beschermende zonnebrandmiddelen. Veel zonnebrillen beschermen uw ogen tegen ultraviolet zonlicht.

  Water is belangrijk als transportmiddel in ons lichaam. Tijdens het fietsen neemt de lichaamstemperatuur toe en fungeert “zweten” als warmte transporteur. Het is belangrijk om tijdens warme dagen regelmatig te drinken!