Gastenboek


Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * invullen.
Het kan zijn dat uw bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten niet te publiceren.
143 berichten.
Robbert en Liza Robbert en Liza heeft geschreven op 18 september 2011 om 10:12:
Dinsdag terug gekomen van een 2-weekse fietsvakantie! Hybridefietsen gehuurd en knallen maar! Echt een heleboel gezien, heerlijk weer, lekker eten, wat wil je nog meer?! Super!
Dinsdag terug gekomen van een 2-weekse fietsvakantie! Hybridefietsen gehuurd en knallen maar! Echt een heleboel gezien, heerlijk weer, lekker eten, wat wil je nog meer?! Super!
Karel Bus Karel Bus heeft geschreven op 18 september 2011 om 09:15:
Wij zijn nu een week terug,en ik kijk terug op een super week,je heb ons de mooiste stukjes van Kefalonia laten zien, bedankt.
Wij zijn nu een week terug,en ik kijk terug op een super week,je heb ons de mooiste stukjes van Kefalonia laten zien, bedankt.
Frans Frans heeft geschreven op 11 augustus 2011 om 17:43:
We hebben genoten van de fietstochten en het prachtige weer op Kefalonia. Een echte aanrader!
We hebben genoten van de fietstochten en het prachtige weer op Kefalonia. Een echte aanrader!
Daniel Dol Daniel Dol heeft geschreven op 15 juli 2011 om 16:34:
Aangekomen bij de gate kijk je om je heen en probeer je de medefietsers te herkennen. Best spannend, want zowel bestemming als reisgezelschap zijn onbekend. Op de luchthaven van Kefalonia stond Guido al op me te wachten en na het uitwisselen van wat formaliteiten vertrokken we naar Mousata. De groep werd de volgende dag aangevuld met nog 2 deelnemers. Samen met Marc en Guido waren we deze week met 8 personen. Het weer was perfect om te fietsen, af en... Lees verder
Aangekomen bij de gate kijk je om je heen en probeer je de medefietsers te herkennen. Best spannend, want zowel bestemming als reisgezelschap zijn onbekend. Op de luchthaven van Kefalonia stond Guido al op me te wachten en na het uitwisselen van wat formaliteiten vertrokken we naar Mousata. De groep werd de volgende dag aangevuld met nog 2 deelnemers. Samen met Marc en Guido waren we deze week met 8 personen. Het weer was perfect om te fietsen, af en toe een wolkje en zo nu en dan de wind. Je kunt het weer op Kefalonia niet voorspellen, maar je mag er vanuit gaan dat het mooi weer wordt. De eerste etappe was rustig infietsen en een beetje onwennig. Je kijkt wat om je heen, let erop hoe makkelijk of moeilijk anderen de trappers ronddraaien. De medevakantiegangers bleken allemaal aardige mensen te zijn. Een sportieve, gelijkwaardige groep (waaronder 2 dames) met ieder zijn eigen specifieke fietscapaciteiten. Na de eerste etappe van 75 km was het afwachten wat het eten zou brengen. Ieder avond aten we in restaurant Stamna en na de eerste avond was de “appele pie” al favoriet. De tochten waren gevarieerd en nergens vlak. Er was genoeg tijd om een stevige lunch te genieten en er werd druk gekletst. Met name veel fietsverhalen en iedereen deelde zijn eigen ervaringen. Goed uitgerust moesten we dan meteen weer flink bergop en maakten we nog een lusje van circa 50 km. Vaste prik na het fietsen even afsluiten bij het zwembad met een drankje en de benen rust geven. Er is altijd iemand die lek rijdt..Ja dat was ik en dat nog wel in een lange afdaling. Marc kwam weer helemaal terug naar boven fietsen maar ik had inmiddels een lift geregeld in een grote pickup truck (sorry Marc voor de extra onnodige klimkilometers). Ik stond met mijn wiel in de hand en de ene auto na de ander bood zijn hulp aan. Alsof je in een touretappe met pech aan de kant staat. Vriendelijke mensen die Grieken en zodoende werd ik aan het terras afgezet. Kefalonia is een verrassend mooi eiland waar elke fietser zich kan uitleven. Het parcours is afwisselend en biedt voldoende uitdagingen voor iedereen. De wegen zijn goed en rustig en ik kan het daarom iedereen aanraden.
Peter van Mil Peter van Mil heeft geschreven op 12 juni 2011 om 13:45:
Helemaal verrast was ik toen ik op mijn 50e verjaardag van mijn vrouw een week fietsen op Kefalonia kreeg aangeboden. Ik moest zorgen dat de racefiets in orde was en mijn koffer gepakt stond. Alles was geregeld, zelfs de vrije dagen op mijn werk. Iedereen wist van deze fietsweek: familie, vrienden en collega’s, behalve ik. Nog voor mijn vertrek wat op internet gekeken en zag dat ik een week met Steven Rooks ging fietsen. Dit maakte het wel helemaal bijzonder.... Lees verder
Helemaal verrast was ik toen ik op mijn 50e verjaardag van mijn vrouw een week fietsen op Kefalonia kreeg aangeboden. Ik moest zorgen dat de racefiets in orde was en mijn koffer gepakt stond. Alles was geregeld, zelfs de vrije dagen op mijn werk. Iedereen wist van deze fietsweek: familie, vrienden en collega’s, behalve ik. Nog voor mijn vertrek wat op internet gekeken en zag dat ik een week met Steven Rooks ging fietsen. Dit maakte het wel helemaal bijzonder. Mijn vrouw en ik hebben al veel fietsvakanties gemaakt, maar Kefalonia was nieuw voor mij. Op 20 mei was het zo ver. De fiets goed ingepakt in een doos en een koffer vol met fietskleding. Eenmaal geland op Kefalonia werd ik warm welkom geheten door iemand met een bordje van Cycletours. Dit bleek Guido te zijn. Hier maakte ik kennis met de overige deelnemers. We reisden naar Nostos in Mousata. Hier werden we naar onze kamers gebracht. Het zag er allemaal zeer netjes en luxe uit. We hadden allemaal een kamer met balkon en uitzicht op zee. Helemaal geweldig. Het diner in restaurant Stamna was ook elke avond prima in orde. Alle ochtenden rond 08.30 uur werd het uitgebreide ontbijt op de kamer gebracht. Om 09.30 uur was het verzamelen bij het zwembad en hier vertelde Guido wat we die dag gingen fietsen. Eenmaal op de fiets kwam Steven regelmatig bij je rijden om te vertellen over de juiste fietshouding, hoe je het beste een berg op kunt rijden, hoe je moet dalen. Echt allemaal zeer raadzame tips. Onze rustdag werd een dag verplaatst omdat de weergoden ons minder goed gezind waren. Op deze rustdag heeft Steven over zijn carrière als profwielrenner verteld en over zijn zeges in o.a. L-B-L en de Alpe d’huez. Ook werd er open gesproken over dopinggebruik en omdat er in onze groep mensen zaten die een medische achtergrond hadden werd ook dit een zeer interessant verhaal. Op Kefalonia hebben we o.a. een ondergronds meer bezocht en een feest bijgewoond op een nationale feestdag. Hier voerden een groep kinderen in Griekse klederdracht diverse dansen uit. We zijn door de wijnvallei gefietst en hebben een bezoek gebracht aan een klooster, kerkje en kasteel. Dus al met al een zeer leuke en leerzame fietsweek gecombineerd met cultuur van het Griekse eiland. Het was echt super om je eigen tolk (Guido) bij je te hebben. Ik wil Steven en Guido bedanken voor deze onvergetelijke fietsweek.
Nico Korse Nico Korse heeft geschreven op 1 juni 2011 om 12:20:
Beste Guido. Rolf, Jelle, Peter, Angelo en Nico hebben genoten en veel geleerd van Steven Rooks en jou. Het was perfect georganiseerd en mooie tochten gemaakt op het schitterende Kefalonia.
Beste Guido. Rolf, Jelle, Peter, Angelo en Nico hebben genoten en veel geleerd van Steven Rooks en jou. Het was perfect georganiseerd en mooie tochten gemaakt op het schitterende Kefalonia.
John Versleys John Versleys heeft geschreven op 30 mei 2011 om 16:42:
Hellenic Cycling! Bedankt voor de fijne fietsweek. Groeten uit Vlijmen
Hellenic Cycling! Bedankt voor de fijne fietsweek. Groeten uit Vlijmen
Ernst en Hetty Ernst en Hetty heeft geschreven op 30 mei 2011 om 12:19:
In mei 2011 zijn wij, Ernst, Hetty en Julian (18 mnd), twee weken op fietsvakantie geweest naar het Griekse eiland Kefalonia. Het eiland is nog niet echt bekend, en daardoor voor ons juist aantrekkelijk om te ontdekken. Als fietser ben je een attractie, vooral met Julian achterin de fietskar. We werden regelmatig onderweg aangemoedigd en zelfs aangehouden met de vraag of ze even in de fietskar mochten kijken. Onderweg fiets je vaak door dorpjes met vele gekleurde huisjes, versierd met... Lees verder
In mei 2011 zijn wij, Ernst, Hetty en Julian (18 mnd), twee weken op fietsvakantie geweest naar het Griekse eiland Kefalonia. Het eiland is nog niet echt bekend, en daardoor voor ons juist aantrekkelijk om te ontdekken. Als fietser ben je een attractie, vooral met Julian achterin de fietskar. We werden regelmatig onderweg aangemoedigd en zelfs aangehouden met de vraag of ze even in de fietskar mochten kijken. Onderweg fiets je vaak door dorpjes met vele gekleurde huisjes, versierd met prachtige bloemen. Er zijn voldoende winkeltjes en terrasjes te vinden. Tussen de middag hebben we vaak een lange pauze gehouden. Julian had dan ook genoeg tijd om te spelen en rond te kruipen. We hebben routes gefietst met afstanden tussen de 50 en 70 km per dag. Verder is er weinig verkeer en zijn de wegen goed. Wel moet er elke dag geklommen worden, maar dat was ook weer een uitdaging! Fietsen op Kefalonia is ons erg goed bevallen. De routes zijn gevarieerd, de natuur is prachtig en we hebben genoten van het contact met de bevolking.
Arjen Arjen heeft geschreven op 2 november 2010 om 21:23:
Klimmen, dalen, lossen, terugkomen, weer lossen, in’t zadel, op de pedalen, urenlang lullen over fietsen, ook tijdens het fietsen, de Rooks Fietsweek had alles!
Klimmen, dalen, lossen, terugkomen, weer lossen, in’t zadel, op de pedalen, urenlang lullen over fietsen, ook tijdens het fietsen, de Rooks Fietsweek had alles!
Diederik Branger Diederik Branger heeft geschreven op 29 september 2010 om 10:36:
Voor het najaar was ik op zoek naar een fietsuitdaging (niet te zwaar, maar ook niet te gemakkelijk) in een lekker klimaat en daarbij stuitte ik op de Steven Rooks Fietsweek op Kefalonia. Eerlijk gezegd had ik nog nooit van Kelalonia gehoord, maar wel van Steven Rooks natuurlijk. Het fietsprogamma en de ligging van het eiland spraken mij aan en daarom heb ik gelijk geboekt. Het is mij uiteindelijk bijzonder goed bevallen. Kefalonia is een prachtig eiland in een heerlijk... Lees verder
Voor het najaar was ik op zoek naar een fietsuitdaging (niet te zwaar, maar ook niet te gemakkelijk) in een lekker klimaat en daarbij stuitte ik op de Steven Rooks Fietsweek op Kefalonia. Eerlijk gezegd had ik nog nooit van Kelalonia gehoord, maar wel van Steven Rooks natuurlijk. Het fietsprogamma en de ligging van het eiland spraken mij aan en daarom heb ik gelijk geboekt. Het is mij uiteindelijk bijzonder goed bevallen. Kefalonia is een prachtig eiland in een heerlijk klimaat, het biedt voor iedere fietser wat wils; van prachtige kustwegen tot pittoreske plaatsjes en van vlakke en glooiende wegen tot serieuze beklimmingen. We verbleven in een mooi appartement met zwembad en ontbijt bijna op bed en was ‘s avonds het diner prima verzorgd. Guido heeft een aantal mooie etappes over het eiland uitgezet, waarbij het alleen al vanwege het natuurschoon een genot was om die te fietsen. Onze groep was samengesteld uit een aantal redelijk ervaren fietsers die het leuk vonden om op de klimmetjes de krachten te meten. Op die klimmetjes bleek dat Steven het klimmen nog niet verleerd was! Nadat ik mijzelf de eerste dag op de enige serieuze klim volledig opblies, kon ik de volgende dagen Steven steeds langer volgen in de klim. Voor de tussenstops had Guido tijdens elke etappe een terras op een mooie locatie uitgezocht, waarbij een ieder zich de lunch goed liet smaken en bij thuiskomst wachtte het zwembad voor een verfrissende duik. Helaas liet Pluvius het niet toe dat wij op de één-na-laatste dag konden fietsen. Als alternatief hebben we een dvd bekeken van de hoogtepunten van de carrière van Steven, met commentaar van de meester zelf. Onder andere zijn zeges in Luik-Bastenaken-Luik en de Amstel Goldrace en de etappeoverwinningen in de Tour (Alpe d’Huez) en de bolletjes- en lapjestrui kwamen voorbij. Ook weten we nu wat Steven dacht toen hij in 1991 met een banddikte de wereldtitel op de weg aan Gianni Bugno moest laten. Daarna hebben we deze dag de krachten gemeten op de bowlingbaan, waarbij het er verbazingwekkend fanatiek aantoe ging. Deze verloren fietsdag werd goedgemaakt met een prachtige slotetappe over de kustweg langs Mirtos Beach naar Fiskardo, het noordelijkste punt van het eiland, waarna iedereen met een voldaan gevoel aan het slotdiner kon gaan. Ik wil dan ook Guido en Steven bedanken voor de perfekte begeleiding en de groepsgenoten voor hun gezelligheid tijdens dit heerlijke weekje fietsen op Kefalonia.